Facebook Pixel Πολύ κοντά στο Eurocup
Μπάσκετ
| 2015-05-14 22:03:00

Πολύ κοντά στο Eurocup

Πολύ κοντά στο Eurocup

Ο κύβος ερρίφθη: το Eurocup θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η ευρωπαϊκή διοργάνωση στην οποία θα λάβει μέρος η ΑΕΚ, τη σεζόν 2015-16

 Η κιτρινόμαυρη ΚΑΕ ανταποκρίθηκε στην οδηγία της ULEB, καταθέτοντας τον απαραίτητο φάκελο και η συμμετοχή της στη διοργάνωση πρέπει να θεωρείται σίγουρη, ανεξαρτήτως της θέσης που θα καταλάβει στη φετινή Basket League.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, άλλωστε, μόνο έκπληξη δεν προκαλεί, καθώς Σάκοτα και Αγγελόπουλος -είχε φανεί έγκαιρα ότι- συμφωνούν πως η επιστροφή της ΑΕΚ στα ευρωπαϊκά σαλόνια πρέπει να είναι ομαλή, ώστε η ομάδα να μπορέσει να την καρπωθεί ουσιαστικά. Στην Ευρωλίγκα, αφενός οι ελεύθερες θέσεις είναι περιόρισμένες, αφετέρου οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές για περιτώσεις όπως η ΑΕΚ, που δεν συμβιβάζεται με τη χαρά της συμμετοχής, ενώ συγχρόνως θέλει να πρωταγωνιστήσει στην Ελλάδα.

Η Ένωση, λοιπόν, αναμένεται να επιστρέψει στην Ευρώπη μέσω του Eurocup, έπειτα από 8 χρόνια απουσίας. Στη συγκεκριμένη διοργάνωση, τη σεζόν 2007-08 είχε αποκλειστεί στη φάση των «32» από τη γαλλική Σολέ, ενώ στην στην ίδια φάση είχε αποκλειστεί και την προηγούμενη χρονιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ συμμετείχε από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας της (2000-01) και για 7 συναπτές σεζόν στην Ευρωλίγκα της ULEB, εκεί όπου στοχεύει να επιστέψει δριμύτερη.

Πηγή: aek365.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags