Η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε απόψε για να δώσει συνέχεια και μια ακόμα μεγάλη χαρά στον κόσμο της. Στο τέλος του δρόμου κάθε προσπάθειας, αυτό που μένει πάντα στη μνήμη, πέρα από τους τίτλους είναι και οι μεγάλες νίκες, οι συγκινήσεις που μένουν στο νου. Ο Μάκης Αγγελόπουλος, έκανε αυτά που έπρεπε για να μπορέσει να συμπληρώσει τα κενά που υπήρχαν και θα συνεχίσει να το κάνει. Οι σπουδαίες προσωπικότητες που διαθέτει η «Ένωση» στο μπασκετικό τμήμα, βγάζουν χαρακτήρα και με πολλούς εναλλασσόμενους ήρωες, αλλά πιο λαμπρό αστέρι της, τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, η «Ένωση» συνεχίζει την ξέφρενη κούρσα που έχει αρχίσει από τις 24 Οκτωβρίου και το ματς με τα Τρίκαλα, για να κάνει ένα συνολικό 8 στα 8. Κι έπεται συνέχεια...

Δεν μπορεί κανείς να μην σταθεί στην τεράστια απόδοση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη που μπορεί να μην σκόραρε σε εκείνο το απίθανο πρώτο ματς, αλλά έβαλε αυτούς που μετρούσαν (τους 10 από τους 13) στην παράταση. Ο Μαλίκ Χέρστον έκανε το πρώτο μεγάλο του ματς στην φετινή σεζόν. Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς συνεχίζει να κατεβάζει ριμπάουντ και να προσφέρει πολύτιμους πόντους. Ο γερόλυκος Καλαμπόκης συνεχίζει να δίνει λύσεις όποτε πρέπει. Για να είμαστε δίκαιοι, το ματς έπρεπε να το τελειώσει η ΑΕΚ από το 40λεπτο, αλλά θεωρώ πως η μη χρησιμοποίηση Κατσίβελη και Κάρτερ προς το τέλος, ήταν ένα από τα δύο ψεγάδια. Αυτοί οι δύο ή ένας από τους δύο θαρρώ πως θα είχαν σταματήσει τον Κούπερ που το γύρισε μόνος του και παραλίγο να το πάρει και μόνος του. Το άλλο κακό που εξακολουθεί να ταλαιπωρεί την ομάδα, είναι οι κακές εκκινήσεις. Θα διορθωθεί κι αυτό πιστεύω.

Σήμερα έδωσε πολλές και καίριες λύσεις ο πάγκος. Η ΑΕΚ πήρε από τους εκτός πεντάδας παίκτες 30 πόντους, που ήταν καταλυτικοί και δείχνουν πως η «Ένωση» αποκτά βάθος και ποιότητα στο ρόστερ της. Μαυροειδής, Μιλόσεβιτς αποτελούν λύσεις πολυτελείας κάτω από το καλάθι και η ΑΕΚ αποκτά σταδιακά, συνέπεια και στην περιφέρεια. Θεωρώ πως αν η «Ένωση» ξεφορτωθεί έναν ακόμα παίκτη, (που κατά τη γνώμη μου είναι ο Γουόρεν), θα μπορέσει να πάρει ένα καλό και με γρήγορα πόδια 4-5άρι, όπως έλεγα και το περασμένο Σάββατο, για να έχει δημιουργήσει ένα πλήρες σύνολο, που θα είναι για πολλά πράγματα. Καλός όσο αγωνίστηκε ήταν και ο Φίλιπ Σκραμπ.

Στο μπάσκετ, η ομάδα δείχνει ραγδαία βελτίωση που έρχεται μέσα από τα συνεχή παιχνίδια και τις νίκες. Κι επειδή έχει έναν άνθρωπο, που γνωρίζουμε πως θα κάνει αυτό που χρειάζεται για να ενισχύσει την ομάδα και να διορθώσει τα κακώς κείμενα, μπορούμε να αισιοδοξούμε. Ακόμα και για τόσο –ευχάριστα- απροσδόκητα πράγματα που αυτή τη στιγμή, μπορεί να μην τα πολυσκεφτόμαστε και να μην τα πολυπιστεύουμε.

ΥΓ: Δεν θέλω να πειράζετε το τρολ μου, που μπαίνει με το παρατσούκλι miaoulhsoProfhths στο ΑΕK 365. Είναι το γούρι της μπασκετικής ομάδας...

Πηγή: sport-fm.gr