Ιδιαίτερα αυξημένο είναι το ενδιαφέρον για συμμετοχή στο EuroCup της νέας αγωνιστικής περιόδου, με τις αιτήσεις να έχουν ξεπεράσει τις 40, αριθμός-ρεκόρ για τη διοργάνωση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BasketNews, τα προηγούμενα χρόνια οι αιτήσεις κυμαίνονταν μεταξύ 22 και 23, γεγονός που ανοίγει πλέον σοβαρά τη συζήτηση για διεύρυνση του αριθμού των συμμετεχουσών ομάδων.

Στο νέο EuroCup αναμένεται να συμμετάσχουν τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η Μπουργκ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θεωρείται μία από τις πλέον υπολογίσιμες νέες παρουσίες, καθώς σχεδιάζει σημαντική αύξηση του αγωνιστικού της μπάτζετ, ενώ η γαλλική ομάδα θα παραμείνει τελικά στη διοργάνωση, παρά την κατάκτηση του εγχώριου τίτλου που της έδωσε ελπίδες για συμμετοχή στην EuroLeague.

Ρεκόρ ενδιαφέροντος για το EuroCup – Στη διοργάνωση ΠΑΟΚ και Μπουργκ

Η πιθανή αύξηση των ομάδων, με τα σενάρια να κάνουν λόγο για πρωτάθλημα 22, 24 ή ακόμη και 32 συλλόγων, έχει φέρει στο προσκήνιο και το ενδεχόμενο αλλαγής του αγωνιστικού format, με στόχο τη δημιουργία μιας πιο ανταγωνιστικής και εμπορικά ελκυστικής διοργάνωσης.

Παράλληλα, από την επόμενη σεζόν εκτιμάται ότι θα αυξηθεί και η παρουσία των ισπανικών συλλόγων στο EuroCup, ενώ όλα δείχνουν ότι και ο Άρης θα συνεχίσει να αγωνίζεται στη διοργάνωση.

Την ίδια στιγμή, αρκετές ομάδες που συμμετείχαν μέχρι σήμερα στο Basketball Champions League έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για το EuroCup!