Αλλά υπάρχουν και επαγγελματικές πορείες που «οικοδομήθηκαν» στο πείσμα. Στην επιμονή του ίδιου του παίκτη. Αλλωστε, ο Αμερικανός συγγραφέας, Εντγκαρ Ουότσον Χόου, πίστευε πως «ο άνθρωπος κάνει συνήθως περισσότερα για το πείσμα του, παρά για τη θρησκεία ή την πατρίδα του»... Αν και για τον Γιώργο Πρίντεζη όλα αυτά συνδυάζονται στη φετινή σπουδαία σεζόν του με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Μία χρονιά που μάλλον θα ήταν άδικο να «σφραγιστεί» μόνο από το νικητήριο καλάθι που πέτυχε την περασμένη Κυριακή στον τελικό της Ευρωλίγκας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και χάρισε στον Ολυμπιακό το τρόπαιο της Ευρωλίγκας!

Ο διεθνής φόργουορντ είναι φέτος ο πιο βελτιωμένος και ο πιο σταθερός Ελληνας παίκτης. Απολαμβάνοντας τα αποτελέσματα της (τριπλής) «ξεροκεφαλιάς» του. Αφενός γιατί μεγάλωσε σε περιβάλλον παναθηναϊκών φρονημάτων και έγινε από αντίδραση οπαδός του Ολυμπιακού! Και το 2000, σε ηλικία 15 ετών, πήρε μεταγραφή από τον Αστέρα Αγίου Δημητρίου στην ομάδα της καρδιάς του. Και, αφετέρου, διότι η καριέρα του πήρε τα πάνω από δύο... απορρίψεις.

Πείσμωσε

Η πρώτη το 2006, όταν με την έλευση του Γκέρσον στον Ολυμπιακό δόθηκε δανεικός στην Ολύμπια Λάρισας, με την οποία πάντως -και υπό τις οδηγίες- του κόουτς Γιώργου Μπαρτζώκα αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης κάτω των 22 ετών στην Α1 (μ.ο. 11,5 π.)! Η δεύτερη όταν πέρυσι, αφού είχε επιστρέψει από τη Μάλαγα στον Ολυμπιακό, δεν συμπεριλήφθηκε στην προεπιλογή της Εθνικής για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Μία απόφαση του ομοσπονδιακού τεχνικού, Ηλ. Ζούρου, που όπως παραδέχεται πια ο Πρίντεζης, τον πείσμωσε και του έδωσε κίνητρο για ατομική προπόνηση το περασμένο καλοκαίρι.

Αν και όπως έχει αποκαλύψει έχει... παίξει ξύλο στο Μοναστηράκι για τον Ολυμπιακό (με οπαδούς του ΠΑΟ), το καλοκαίρι του 2009 αποχώρησε από τον Ολυμπιακό. Ο Πρίντεζης θέλησε να εξαργυρώσει την καλή σεζόν του (μ.ο. 10,1 π.) με ένα μεγάλο συμβόλαιο και ζήτησε 1,25 εκατ. ευρώ. Ποσό πενταπλάσιο από όσα λάμβανε έως τότε! Οι «κόκκινοι» αντιπρότειναν 750.000 και τον είδαν τελικά να υπογράφει στη Μάλάγα, έναντι 1,1 εκατ.! Την πρώτη χρονιά είχε 9,9 πόντους μ.ο., όμως την επόμενη τέθηκε στο περιθώριο, έπειτα από έναν σοβαρό τραυματισμό στον αυχένα.

Η Μάλαγα τον θεώρησε πια «βάρος» και πέρυσι τον παραχώρησε στον Ολυμπιακό για τα πλέι οφ. Ο Πρίντεζης έλαβε αποζημίωση από την ομάδα της Ανδαλουσίας, αμείφθηκε με 100.000 από τον Ολυμπιακό και το καλοκαίρι ανανέωσε σε λίγα λεπτά, με λίγο περισσότερα χρήματα από το 2009, καθώς το συμβόλαιό του δεν ξεπέρασε τις 270.000! Και όπως δικαιώνει πια τις μπασκετικές προσδοκίες, (απ)έδειξε πως η νέα καριέρα του στον Ολυμπιακό δεν ήταν επιλογή... τσέπης, αλλά καρδιάς.

Με το τελευταίο καλάθι στον τελικό
Πήρε ρεβάνς από τον Καζλάουσκας

Το καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ θα μπορούσε να είναι και μία προσωπική του ρεβάνς εναντίον του τεχνικού της ρωσικής ομάδας Γιόνας Καζλάουσκας. Με... πρακτικό τρόπο. Ο Λιθουανός κόουτς, κατά τη θητεία του στον Ολυμπιακό (2004-2006), είχε «διατάξει» τον Πρίντεζη να μη σουτάρει με το ένα χέρι -όπως και στο σουτ της νίκης στην Κωνσταντινούπολη(!)- με τιμωρία να μη τον χρησιμοποιεί στους αγώνες! Ο διεθνής φόργουορντ, όμως, που είχε ενοχληθεί με τον (πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό) Καζλάουσκας και για τη μικρή συμμετοχή του στο Μουντο-μπάσκετ του 2010, συνέχισε να δουλεύει με αυτόν τον τρόπο. Επειτα και από παρότρυνση του μετέπειτα προπονητή των Πειραιωτών, Παναγιώτη Γιαν-νάκη, τον οποίο έχει σε μεγάλη εκτίμηση. Φέτος, μάλιστα, βελτίωσε τις επιδόσεις του και με το αριστερό χέρι, το οποίο άρχισε να χρησιμοποιεί πιτσι-ρικάς, όταν είχε χτυπήσει στο δεξί. Ενώ σταματά την προπό-νηση μόνο όταν ευστοχήσει σε συνεχόμενα 50 και 50 (με κάθε χέρι) «χουκ»!

Η εμπειρία το NBA
Του έμεινε αξέχαστη η βραδιά... μόδας στο ντραφτ

Το πρώην (επιμελώς) ατημέλητο στυλ στο μαλλί του αλλά και τα τατουάζ που έχει στο κορμί του, προφανώς ταιριάζουν στο προφίλ του ΝΒΑ.

Ωστόσο, στην πρώτη εμπειρία του επί αμερικανικού εδάφους, κατάλαβε ότι ο κόσμος του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη μοιάζει και με... δεξίωση. Ο Πρίντεζης βρέθηκε το 2007 στη Νέα Υόρκη για το ντραφτ (σ.σ.: επιλογή παικτών από κολέγια ή εξωτερικό) του ΝΒΑ και τρεις ώρες πριν από την εκδήλωση ενημερώθηκε πως δεν θα του επιτραπεί η είσοδος με τζιν, μπλουζάκι και αθλητικά παπούτσια.

Ο ατζέντης του, Κένι Γκραντ, τον πήγε βιαστικά στο κατάστημα «Rochester Big & Tall», όπου ξόδεψε 800 δολ. για παντελόνι, σακάκι και υποδήματα, καθώς οι παίκτες του ντραφτ υποχρεώνονται να φορούν κοστούμι! Ο κ. Γκραντ, μάλιστα, αποκάλυψε πως έφτασαν στο «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν με ένα... μοτοποδήλατο με καρότσα ενός Κινέζου (!), το οποίο πάρκαρε δίπλα σε λιμουζίνες που μετέφεραν άλλους νέους σταρ!

Ο Πρίντεζης επιλέχθηκε στο Νο58 από το Σαν Αντόνιο (πλέον ανήκουν στη Ν. Υόρκη). Στο ίδιο ντραφτ είχε επιλεγεί πρώτος ο Γκρεγκ Οντεν (Πόρτλαντ), στο Νο2 ο Κέβιν Ντουράντ (Σιάτλ - νυν Οκλαχόμα Σίτι).

Πηγή: Εθνοσπόρ