Πρεμιέρα για τον... νέο Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα και μάλιστα σε ένα πολύ δύσκολο ματς μέσα στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη πάντως μπήκε πολύ μουδιασμένα στο ματς και η «Βασίλισσα» έτρεχε ένα σερί 8-0 εκμεταλλευόμενη τα «πράσινα» λάθη.

Ο Παναθηναϊκός μετά τα πρώτα έξι λεπτά στο ματς, όπου οι παίκτες της Ρεάλ δεν έχαναν σουτ, άρχισε να ανεβάζει στροφές και να βελτιώνεται στην άμυνά του. Κάτω από το καλάθι με τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη ήταν πολύ δυνατός και με την εμπειρία του Διαμαντίδη κατάφερε να μαζέψει την διαφορά και να κλείσει την περίοδο πίσω στο σκορ με μόλις δύο πόντους (22-20).

Έχοντας βρει ρυθμό σε άμυνα και επίθεση, σε συνδυασμό με τα λάθη των Μαδριλένων οι οποίοι δεν μπορούσαν να βρουν λύση, ο έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης έβγαλε το καλό του πρόσωπο και έκανε την ανατροπή παίρνοντας μάλιστα και διαφορά στο ημίχρονο με 9 πόντους (35-44).

Για την ελληνική ομάδα σε αυτές τις δύο περιόδους πάντως την διαφορά έκαναν οι «παλιοί» Διαμαντίδης, Τσαρτσαρής, αλλά και οι «νέοι» Σχορτσιανίτης, Πάνκο!

Όπως ξεκίνησε το ματς για τον Παναθηναϊκό, έτσι άρχισε και η τρίτη περίοδος με την Ρεάλ να τρέχει ένα σερί 13-2 (48-46) και να παίρνει ξανά το προβάδισμα και τον Ρούντι Φερνάντεζ να γίνεται ο οδηγός των Μαδριλέων.

Μπαίνοντας όμως ο «Σόφο» ξανά στο ματς ο Παναθηναϊκός πήρε ξανά ώθηση για να μπορέσει να πάρει και πάλι το προβάδισμα έστω και με ένα πόντο 60-59.

Έτσι λοιπόν το τελευταίο δεκάλεπτο στο Palacio de Deportes ήταν ντέρμπι, με τον Πεδουλάκη όμως να βλέπει από νωρίς τον Σχορτσιανίτη να μαζεύει τέσσερα φάουλ και τον κακό απόψε Άρμστρονγκ να μη δίνει καμία βοήθεια στους «πράσινους».

Η Ρεάλ πήρε διαφορά έξι πόντων σε ένα πολύ σημαντικό σημείο του αγώνα και από τη στιγμή που ο Σοφοκλής πέρασε στο ματς και δεν είχε άλλο φάουλ να δώσει, ήταν λογικό οι Μαδριλένοι να μην έχουν απέναντί τους μία δυνατή άμυνα διότι το ζήτημα ήταν ο ο Έλληνας σέντερ να μείνει στο ματς και να βοηθήσει στην επίθεση.

Τελικά ο Παναθηναϊκός αν και μπορούσε να φύγει με τη νίκη από τη Μαδρίτη, τα χάλασε στο τέλος και γνώρισε την ήττα από την παρέα του Ρούντι Φερνάντεζ (2επ.) με 85-78. Πρώτος σκόρερ για το Τριφύλλι ο Σχορτσιανίτης με 23 πόντους και παράλληλα πολύ καλό ήταν και ο Διαμαντίδης.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 35-44, 59-60, 85-78