Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Τσετσεβίτα στο ΣΕΦ θέλοντας μόνο τη νίκη για να μη μπλέξει χειρότερα στην υπόθεση πρόκρισης, καθώς οι Κροάτες δείχνουν πως είναι ο σάκος του μποξ στον όμιλο των «ερυθρολεύκων».

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης είχαν προβλήματα στην άμυνα, αλλά η εμφάνιση του Σπανούλη ήταν αρκετή για να δώσει προβάδισμα στον Ολυμπιακό ωστόσο η εικόνα της ομάδας δεν ήταν η καλύτερη. Αποτέλεσμα οι 16 πόντοι στο πρώτο ημίχρονο που σημείωσε ο «V-Span» να μην είναι αρκετοί, καθώς οι φιλοξενούμενοι με ένα σερί 11-0 κατάφεραν να ανατρέψουν την διαφορά που έχτισαν οι «ερυθρόλευκοι» και να περάσουν μπροστά με 33-31!

Τότε τα πράγματα σοβάρεψαν και ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει τις λύσεις και να είναι σοβαρός για να περάσει ξανά μπροστά και να πάει στα αποδυτήρια στο +7 (42-35), με την διαφορά των δύο ομάδων στο σκορ να είναι λόγο εμπειρίας καθώς στα στατιστικά ήταν ελαφρώς υπέρ του Ολυμπιακού, απέναντι στη πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου του.

Ούτε και στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που θα έπρεπε. Οι Κροάτες βλέποντας πως η ομάδα του Μπαρτζώκα δεν μπορούσε να τους απειλήσει και τα λάθη να ακολουθούν το ένα το άλλο, κατάφεραν να φέρουν το ματς στα μέτρα τους και τον Ολυμπιακό να να κλείνει τελικά την τρίτη περίοδο στο +3 με... αίμα και ιδρώτα.

Έτσι λοιπόν μετά από δύο λεπτά στην τελευταία περίοδο η Τσεντεβίτα με τρίποντο πήρε το προβάδισμα με 58-56, τη στιγμή που αυτός ο Γκριν με ύψος 1,65 είχε 3/4 τρίποντα και έβγαζε όποτε ήθελε ασίστ στους συμπαίκτες του.

Το ματς πήγε στη κόψη του ξυραφιού όταν μισό λεπτό πριν το τέλος ο Σλούκας με το γκολ-φάουλ έβαλε ξανά μπροστά τον Ολυμπιακό με 75-74 και όλα θα παιζόντουσαν στην επόμενη άμυνα. Η Τσεντεβίτα είχε δύο ευκαιρίες για να σκοράρει, όμως ο Ράιτ τελικά δεν βρήκε στόχο και ο Παπανικολάου με το ριμπάουντ του καθάρισε τη φάση και στη συνέχεια έβαλε και τις βολές από το φάουλ που κέρδισε κάνοντας το 77-74.

Τελικά με τη ψυχή στο στόμα ήρθε η νίκη (79-77), αλλά αυτό που μένει είναι η κακή εμφάνιση και πως ο Ολυμπιακός σε καμία περίπτωση δεν δείχνει πως είναι η ομάδα της περσινής περιόδου που σήκωσε την κούπα μέσα στη Πόλη.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 42-35, 56-53, 79-77

 

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8 (6ασ, 3κοψ , 5ριμπ), Λο 8 (1), Άντιτς, Σπανούλης 21 (2), Περπέρογλου 2, Σλούκας 10 (1), Μαυροειδής, Πρίντεζης 13 (1), Παπανικολάου 14 (1), Μάντζαρης 3 (1).

Τσεντεβίτα (Μάλκοβιτς):  Καρ 2, Ράιτ 7, Σόπουτ 8 (1), Μπάμπιτς, Άντριτς 15 (1), Σούτον 7, Μπιλάν 16 (7ριμπ), Ιλιέφσκι 2, Ζελαμπάλ 11 (1), Γκριν 9 (3).