Τα δύο ηχηρά χαστούκια από Αναντολού Εφές και Ζαλγκίρις Κάουνας σε συνδυασμό με την παραλίγο... αυτοκτονία κόντρα στην Τσεντεβίτα στο ΣΕΦ, έκανε πολλούς να πιστέψουν πως ο Πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός δεν θα κατάφερνε να προκριθεί στο TOP-16 της Ευρωλίγκας. Η πίεση στην ομάδα ήταν μεγάλη και το παιχνίδι με την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο απέκτησε χαρακτήρα τελικού. Οι «ερυθρόλευκοι» με εντυπωσιακή εμφάνιση κατάφεραν να περάσουν από το Μιλάνο και πλέον, όπως αποκάλυψε και ο Κώστας Παπανικολάου μιλώντας στο gazzetta.gr, έχουν λιγότερη πίεση στους ώμους τους. Ο Έλληνας φόργουορντ των Πειραιωτών είναι εντυπωσιακός στο ξεκίνημα της σεζόν και αυτό που κάνει άπαντες να τρίβουν τα μάτια τους είναι η βελτίωση του πίσω από την γραμμή των 6,75.
Με τα 5/6 τρίποντα που είχε χθες κόντρα στην ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο ο 22χρονος φόργουορντ έφτασε τα 9/12 στο τέλος του πρώτου γύρου της πρώτης φάσης της φετινής Ευρωλίγκας. Ο διεθνής φόργουορντ μίλησε για την αλλαγή στην ψυχολογία της ομάδας μετά τη σπουδαία νίκη στο Μιλάνο, για τις συζητήσεις που κάνει με τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια, τη βελτίωση του πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, αλλά και το πως έγινε από πιτσιρικάς... Κώστας.
Ήταν ξεκάθαρο πως υπήρχε πίεση στην ομάδα και το ματς με την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο ήταν σαν τελικός, παρόλο που είμαστε στην αρχή της σεζόν. Αυτή η πίεση λειτούργησε θετικά; Σας «ξύπνησε»;
«Σίγουρα υπήρχε πίεση σε όλη την ομάδα, φαινόταν νομίζω αυτό και στα τελευταία παιχνίδια μας και ειδικότερα σε αυτό με την Τσεντεβίτα. Η πίεση, το άγχος και ό,τι άλλο υπάρχει το μυαλό μας πρέπει να φεύγουν από πάνω μας όταν μπαίνουμε να παίξουμε ένα παιχνίδι. Αυτό κάναμε κόντρα στην Αρμάνι. Μπήκαμε συγκεντρωμένοι και κάναμε όσα μας ζήτησε το προπονητικό τιμ. Αμέσως το παιχνίδι ήρθε στα μέτρα μας, δεν ήταν όμως εύκολο ματς. Πήραμε πόντους από αιφνιδιασμό και μετά, μέσω της άμυνας μας, πήραμε ψυχολογία και για την επίθεση».
Διαβάστε την συνέντευξη στο gazzeta.gr
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο