Facebook Pixel «Το 8ο σύγχρονο θαύμα!»
Μπάσκετ
| 2011-03-04 16:11:00

«Το 8ο σύγχρονο θαύμα!»

«Το 8ο σύγχρονο θαύμα!»

Ο Θανάσης Ασπρούλιας γράφει στο blog του για τη… δυσκολία που θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στην προσπάθειά του να προκριθεί στο final 4 της Ευρωλίγκας, αφήνοντας εκτός της Μπαρτσελόνα…

Εκανε το καθήκον του στη Μάλαγα ο Παναθηναϊκός, νίκησε, προκρίθηκε στους «8» της Ευρωλίγκας, αλλά όσο σκέφτομαι ότι πιθανότατα θα μείνει εκτός φάιναλ φορ επειδή επέτρεψε στον Τριφούνοβιτς και τη μετριότατη Λιέτουβος Ρίτας (ακόμα και για τα φετινά δεδομένα του Παναθηναϊκού) να το φέρει σε τόσο δεινή θέση, είναι αδύνατον να το χωνέψω… Υπ’ αυτή την έννοια φέτος, η ομάδα του Ομπράντοβιτς, όχι, δεν έχει κάνει το καθήκον της. Αν αποκλειόταν από τη Μακάμπι με πλεονέκτημα έδρας (που ήταν και πολύ πιθανό), τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Και οι σκέψεις το ίδιο. Τώρα πια, ο Παναθηναϊκός αναζητά το… 8ο σύγχρονο θαύμα (καθώς τα αρχικά επτά θαύματα του κόσμου μάς τελείωσαν) και στην εποχή μας, ειδικά στο μπάσκετ, τα θαύματα σπανίζουν.

Μπορείτε να έχετε στο μυαλό σας ό,τι θέλετε και λέτε επίσης ό,τι νομίζετε. Η αλήθεια όμως είναι αυτή. Απορώ όμως, με πολλούς φίλους του Παναθηναϊκού, που αρνούνται να αντικρίσουν την πραγματικότητα και στα σχόλια που κάνουν σε όλες τις γωνιές του Ίντερνετ, αντιδρούν σε όσους εκφράζουν την πραγματικότητα, μιλώντας για τον περίφημο Πεντάστερο, για την ομάδα που έχει καταφέρει τα πάντα την προηγούμενη δεκαετία, που τελοσπάντων, θεωρούν ότι η πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα στο φάιναλ φορ θα είναι απλή υπόθεση. Δυστυχώς, είστε αγκυλωμένοι σε ένα λαμπρό παρελθόν, όπου τα πάντα ήταν εντελώς διαφορετικά, κυρίες και κύριοι. Δεν είναι κακό να ελπίζεις, το κακό είναι να αρνείσαι… Τα δεδομένα, την εικόνα, τα στοιχεία, την πραγματικότητα.

Η φανέλα δεν παίζει, ειδικά όταν πρόκειται για ευρωπαϊκό επίπεδο και πολύ περισσότερο για μία ομάδα που κουβαλάει μία φανέλα εξίσου βαριά (τα τελευταία δύο τρία χρόνια). Προσωπικά θα το επαναλάβω και θα αναλάβω την ευθύνη, ελπίζοντας ότι στο τέλος του δρόμου θα υποχρεωθώ να ανασκευάσω, κατά το κοινώς λεγόμενο να κάνω κωλοτούμπα. Απέναντι στην Μπάρτσα του Τσάβι Πασκουάλ, απέναντι σε μία ομάδα που ξανακοίταγα χθες το ρόστερ της και με πολιορκούσε ένα νευρικό γέλιο, διαβάζοντας την τετράδα των ψηλών της, ο Παναθηναϊκός έχει λιγοστές ελπίδες… Προσέξτε… Θα έγραφα το ίδιο ακόμα κι αν οι Καταλανοί έρχονταν στην Αθήνα με μειονέκτημα έδρας. Πόσο δε μάλλον, όταν ο Παναθηναϊκός καλείται να πετύχει -τουλάχιστον- μία νίκη στη Βαρκελώνη και δύο στο ΟΑΚΑ (αυτό ίσως είναι ακόμα πιο δύσκολο).

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο leoforos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags