Ματς γιγάντων έγινε στο κλειστό του ΟΑΚΑ με 14 ευρωπαϊκά (έξι του Παναθηναϊκού και οκτώ της Ρεάλ) να βρίσκονται στο παρκέ και οι περίπου 9000 φίλοι του Τριφυλλιού που βρέθηκαν στο γήπεδο έφυγαν ευχαριστημένοι από τη νίκη και την εμφάνιση της ομάδας τους!

Μαγκωμένος ήταν για ακόμα μια φορά στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Διαμαντίδη να μη βρίσκει καν στόχο και τα σουτ από την περιφέρεια να βρίσκονται στο απόλυτο μηδέν (0/7). Αποτέλεσμα η Ρεάλ να πάρει κεφάλι στο σκορ στο τέλος της περιόδου (12-16) χάρη στην ευστοχία που είχαν οι Σουάρεζ και Μπέγκιτς.

Αυτό που είδαμε πάντως στο δεύτερο δεκάλεπτο από την ομάδα του Πεδουλάκη θύμισε τον πραγματικό Παναθηναϊκό, ο οποίος με τρομερή άμυνα κατάφερε να μπλοκάρει τους Μαδριλένους και να ξεφύγει στο σκορ φτάνοντας τη διαφορά στους 12πόντους (38-26) με τον Λάσμε να κάνει τρομερή δουλειά κυρίως στην άμυνα. Τελικά οι «πράσινοι» πήγαν στα αποδυτήρια με το +7 (42-35) και μπορεί να ήταν νωρίς, αλλά με αυτή την εικόνα της δεύτερης περιόδου δεν θα μπορούσε να χάσει το ματς.

Με πάθος, δυνατή άμυνα και λύσεις απ΄ όλους όσους μπήκαν στο παρκέ, πλην του Άρμστρονγκ ο οποίος επιστρατεύτηκε λόγω του τραυματισμού του Τσαρτσαρή, ο Παναθηναϊκός κρατούσε δίχως πρόβλημα το προβάδισμα στο σκορ. Ο Λάσμε, ο Μπράμος, ο Ματσιούλις, ο Ούκιτς, ο Πάνκο και ο Κίτσεν είχαν επιτέλους (!) καλή παρουσία και βοήθησαν το Τριφύλλι να βάλει τα θεμέλια της νίκης κλείνοντας την τρίτη περίοδο με 65-52 συνεχίζοντας την εξαιρετική εμφάνιση του δεύτερου δεκαλέπτου.

Η Ρεάλ προσπάθησε να κάνει την αντεπίθεσή της στο τελευταίο δεκάλεπτο και μπορεί να μείωσε αρχικά κάτω από τους 10, αλλά δεν ήταν αρκετό για να μπορέσει να κάνει την ανατροπή. Ο Λάσμε τα έκανε όλα σε άμυνα και επίθεση και ήταν ο κορυφαίος με 15πόντους στη νίκη του Τριφυλλιού με 79-68 και πλέον με νίκη επί της Καντού εξασφαλίζει την πρόκριση!

Τα δεκάλεπτα: 12-16, 42-35, 65-52, 79-68

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 9, Πάνκο 12 (7 ριμπ), Ματσιούλις 12, Ούκιτς 11, Λάσμε 15 (5/5 διπ, 8 ριμπ, 2 κοψ), Διαμαντίδης 7, Κίτσεν 9, Σχορτσανίτης 2 

Ρεάλ (Λάσο): Ντρέιπερ 3, Ρούντι 3, Πότσιους 5, Σουάρες 16 (4/4 τρ), Ρέγιες 4, Μίροτιτς 6, Ροντρίγκες 3, Μπέγκιτς 6, Κάρολ 9, Γιουλ 8, Σλότερ 5