Facebook Pixel Είδαν πράσινα και τους έκαναν... άλογα!
Μπάσκετ
| 2012-11-30 22:43:00

Είδαν πράσινα και τους έκαναν... άλογα!

Είδαν πράσινα και τους έκαναν... άλογα!

Ο Ολυμπιακός πέρασε από το Κάουνας με 77-63 έχοντας ηγέτη τον Σπανούλη (16π.) και μπορεί να μη κάλυψε τη διαφορά (-18) του ΣΕΦ αλλά εξασφάλισε τη δεύτερη θέση κρατώντας τις ελπίδες για την πρωτιά!

Nα ...σβήσει την βαριά ήττα με 18 πόντους (61-79) στο ΣΕΦ ήθελε ο Ολυμπιακός στο Κάουνας απέναντι στην Ζαλγκίρις και παράλληλα να εξασφαλίσει την δεύτερη θέση για στον όμιλό του.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν δυναμικό ξεκίνημα στην Αρένα της Ζαλγκίρις και με «οδηγούς» τους Πάουελ και Σπανούλη έφτασαν στο +9 στα μέσα της πρώτης περιόδου. Οι Λιθουανοί ωστόσο βρήκαν απαντήσεις με τον Καουκένας, μάζεψαν την διαφορά στο τέλος του δεκαλέπτου και βρισκόντουσαν σε απόσταση ενός τριπόντου από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα (18-21).

Και στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με φόρα και μετά από τέσσερα λεπτά παιχνιδιού η διαφορά ανέβηκε στη μεγαλύτερή της τιμή (31-20) υπέρ των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι κατάφεραν να ανεβάσουν τα ποσοστά τους από την περιφέρεια.

Αυτό και πάλι δεν ήταν αρκετά για τους Πειραιώτες, διότι ο Καουκένας πήρε ξανά το όπλο του κάνοντας την ζημιά στην ερυθρόλευκη άμυνα φτάνοντας στους 13 πόντους στο ημίχρονο. Αντί λοιπόν ο Ολυμπιακός να πάει στα αποδυτήρια με μία διαφορά ασφαλείας, οι Λιθουανοί από το -11 που είχαν βρεθεί έκλεισαν στο ημίχρονο την διαφορά στο -4 στέλνοντας το μήνυμα στον Ολυμπιακό πως θα χρειαστεί καθαρό μυαλό για τη συνέχεια.

Τα χάλασε μόνος του

Μια, δυο, τρεις κάποια στιγμή θα γινόταν... Όσο και αν ξέφευγε στο σκορ ο Ολυμπιακός, η Ζαλγκίρις είχε τις απαντήσεις της και με καρμπόν τα δύο πρώτα δεκάλεπτα κύλησε η τρίτη περίοδος. Οι Λιθουανοί λοιπόν πέρασαν μπροστά στο σκορ στο τέλος της περιόδου, αφού πρώτα ο Γιανκούνας ευστόχησε στις βολές από την τεχνική ποινή στον Άντιτς και η «μαχαιριά» ήρθε με το τρίποντο του Πόποβιτς στέλνοντας την Ζαλγκίρις για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (50-48) στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Έδειξε ποιος είναι ο Πρωταθλητής!

Θα ήταν άδικο για την εικόνα του Ολυμπιακού να φύγει με την ήττα από το Κάουνας και αυτό το ήξεραν οι παίκτες του Μπαρτζώκα και γι΄ αυτό στην τελευταία περίοδο βγήκαν για να πάρουν το ματς!

Η τενχική ποινή στον Πόποβιτς έξι λεπτά πριν το τέλος και η συνέχεια όπου ο Παπανικολάου με τρίποντο έβαλε τον Ολυμπιακό στο +7 (63-56), έδωσε ξανά την ψυχολογία στους «ερυθρόλευκους». Φτάνοντας ξανά σε διψήφια διαφορά (61-75) ο Ολυμπιακός είχε «κλειδώσει» τη νίκη και κοιτούσε ένα λεπτό πριν το τέλος μήπως και πιάσει τη διαφορά!

Τελικά η διαφορά δεν καλύφθηκε, αλλά η νίκη με 77-63 μέσα στο Κάουνας δίνει την δεύτερη θέση στον Ολυμπιακό, ενώ η πρωτιά είναι ακόμα ανοιχτή για τους Πρωταθλητές Ευρώπης που σε ακόμα ένα ματς είχαν κορυφαίο τον Σπανούλη με 16 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 27-31, 50-48, 63-77

Ζαλγκίρις Κάουνας (Πλάθα): Ντάρντεν 7 (1), Τζάαμπερ 6 (2), Πόποβιτς 7 (1), Λαβρίνοβιτς Ντ. 4, Γιανκούνας 11 (7ρ.), Ντέλας, Κουζμίνσκας, Λαφαγέτ 2, Καουκένας 17 (1), Φούτι 4

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς, Λο, Άντιτς, Σπανούλης 7 (1), Περπέρογλου 4, Σλούκας, Μαυροειδής, Πάουελ 6, Γκετσεβίτσιους 6, Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 3 (1), Μάντζαρης 3 (1)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags