Facebook Pixel Καπονάν, ωρέ, τα παλικάρια;
Μπάσκετ
| 2012-12-29 00:53:00

Καπονάν, ωρέ, τα παλικάρια;

Καπονάν, ωρέ, τα παλικάρια;

Με Καπόνο και Μπράμο να τα χώνουν και με παλικαριά και τύχη στο φινάλε, ο Παναθηναϊκός λύγισε 67-66 τη Ζαγλκίρις στο ΟΑΚΑ και μπήκε με το δεξί στο Top-16 της Ευρωλίγκα.

Πρεμιέρα στο top-16 για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ξεκίνησε με το δεξί στον όμιλο με φόντο το Λονδίνο κόντρα στην Ζαλγκίρις. Οι «πράσινοι» που είχαν αρκετό κόσμο στο πλευρό τους και τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη στην αποστολή, μπήκαν δυνατά στο ματς και ο Τζέισον Καπόνο πυροβολούσε από την περιφέρεια. Ταυτόχρονα και ο Τζέιμς Γκιστ έκανε το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα.

Το Τριφύλλι ήταν ανώτερο και είχε τον ρυθμό, κλείνοντας την πρώτη περίοδο μπροστά με 22-13 και έχτιζε την διαφορά ασφαλείας από τους Λιθουανούς. Με τον Καπόνο λοιπόν να έχει φτάσει από νωρίς τους 14 πόντους, ο Παναθηναϊκός έδειχνε πως θα είχε εύκολο βράδυ απέναντι στην Ζαλγκίρις. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 43-33 υπέρ της ελληνικής ομάδας, αλλά το δεύτερο ημίχρονο είχε εντελώς διαφορετική τροπή.

Τον πήρε ο ...ύπνος

Ο Παναθηναϊκός ήταν σαν να μη κατέβηκε ποτέ στο τρίτο δεκάλεπτο και έδειχνε... κοιμισμένος κάνοντας πολλά λάθη, έχοντας κακές επιλογές στην επίθεση και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Ζαλγκίρις να ροκανίσει την διαφορά και να φτάσει το ματς στο καλάθι έξι λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου (45-43).

Σε εκείνο το σημείο ο Μπράμος πήρε την ομάδα πάνω του και έχοντας 5/8 τρίποντα έδωσε μερικές ανάσες στο Τριφύλλι. Η κακή εικόνα του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και από εκεί που το ματς έδειχνε στην αρχή να πηγαίνει όπως το ήθελε ο Αργύρης Πεδουλάκης, στη συνέχεια έγινε ντέρμπι. Τελικά όλα θα κρινόντουσαν στο τέλος με τον Παναθηναϊκό να κλείνει την περίοδο στο +5 με 54-49.

Στη κόψη του ξυραφιού

Σε ένα νεκρό διάστημα από το 7,59 μέχρι το 4,34 από το τέλος σκορ δεν υπήρχε και την Ζαλγκίρις να έχει ισοφαρίσει στο 56-56. Ο Λαβρίνοβιτς τότε εκτέλεσε από την περιφέρεια και έβαλε μπροστά τους Λιθουανούς με τρεις πόντους, αλλά η απάντηση του Λάσμε με lay up δεν ήταν αρκετή καθώς ο Πόποβιτς σούταρε για τρεις και 3,46 από το τέλος η Ζαλγκίρις κρατούσε το +3.

Με τον Παναθηναϊκό να μην έχει στη διάθεσή του τον αρχηγό Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος αγωνίστηκε μόλις 3 λεπτά στην αρχή, έπρεπε να βρει καθαρό μυαλό για να πάρει τη νίκη και να περιορίσει τα λάθη.

50δευτερόλεπτα από το τέλος με το σκορ στο 66-66 ο Λάσμε πήγε στις βολές, έβαλε την μία και στη συνέχεια η Ζαλγκίρις με λάθος χάρισε την επίθεση στον Παναθηναϊκό που κρατούσε τη τύχη στα χέρια του. Όμως ο Μπανκς κατάφερε να κάνει επιθετικό φάουλ και να σπάσουν καρδιές στο ΟΑΚΑ. Από την επαναφορά οι Λιθουανοί δεν βρήκαν το σωστό σουτ και με την ψυχή στο στόμα ο έξι φορές Πρωταθλητής Ευρώπης πήρε τη νίκη με 67-66!

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 43-33, 54-49, 67-66

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 15 (5 τρ), Ματσιούλις 7, Καπόνο 16 (4 τρ), Ούκιτς 2, Λάσμε 14, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 3, Γκιστ 2, Μπανκς 8 (1 τρ)

Ζαλγκίρις (Πλάθα): Ντάρντεν 12 (2 τρ), Τζάαμπερ 8, Πόποβιτς 6 (2 τρ), Ν. Λαβρίνοβιτς 4, Γιανκούνας 9 (6 ριμπ), Καουκένας, Ντέλας, Κουζμίνσκας 7, Λαφαγιέτ 7, Κ. Λαβρίνοβιτς 13 (3 τρ)
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags