Αναλυτικά όσα είπε ο Πεδουλάκης στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα:

«Αντιμετωπίζουμε μια πλήρης ομάδα. Η Αναντολού Εφές μπορεί να γίνει πραγματικά επικίνδυνη αν καταφέρει να βρει ρυθμό. Εμείς πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο παρκέ, σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο αντίπαλος μας παίζει γρήγορα τόσο στο transition όσο και στο σετ παιχνίδι. Συνεπώς, πρέπει να είμαστε έτοιμοι σωματικά και πνευματικά.

Πάμε να παίξουμε χωρίς τον Διαμαντίδη. Για εμάς είναι μια τεράστια απώλεια από τη στιγμή που εκφράζει το παιχνίδι μας σε όλες του τις διαστάσεις, την άμυνα, την επίθεση, τη δημιουργία, την εκτέλεση. Από την άλλη, θα έχουμε τον Σοφοκλή, μαζί μας, συν τα νέα παιδιά που πρέπει να κερδίσουν εμπειρίες και να καταλάβουν περισσότερο τη φιλοσοφία μας. Όλα αυτά, την ώρα που καλούμαστε να παίξουμε εκτός έδρας».

Δηλώσεις έκανε και ο Ρόκο Λένι Ούκιτς: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε ένα σκληρό αντίπαλο και εμείς δεν θα έχουμε τον Διαμαντίδη. Συνεπώς, όλοι θα πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο, γιατί είναι ο αρχηγός μας και σίγουρα δεν είναι εύκολο να παίζουμε χωρίς αυτόν. Όμως έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να παίξουμε και να πάρουμε θετικά αποτελέσματα κι αν μεγαλώσουμε τα διαστήματα καλού παιχνιδιού, μπορούμε να τα πάμε καλά στην Τουρκία.

Η Αναντολού Εφές παίζει πολύ καλά στην έδρα της και θα είναι πολύ δύσκολη πρόκληση για εμάς. Στηρίζουν πολλά στον Βούγιασιτς και τον Φάρμαρ, στη δημιουργία τους και στο ταλέντο που έχουν στο σκοράρισμα και σίγουρα θα είναι ο πρώτος μας στόχος να περιορίσουμε αυτά τα στοιχεία του παιχνιδιού τους. Έχουν όμως πολλούς ποιοτικούς παίκτες, άρα δεν μπορούμε να πούμε πως αν περιορίσουμε έναν ή δύο θα πάρουμε τη νίκη. Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για 40 λεπτά έτσι ώστε να νικήσουμε».