Facebook Pixel «Δεν θα έχουμε πάντα τον Δημήτρη στα δύσκολα...»
Μπάσκετ
| 2013-01-04 01:29:00

«Δεν θα έχουμε πάντα τον Δημήτρη στα δύσκολα...»

«Δεν θα έχουμε πάντα τον Δημήτρη στα δύσκολα...»

Το... καμπανάκι στους συμπαίκτες του χτύπησε ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης μετά την βαριά ήττα του Παναθηναϊκού από την Εφές στην Τουρκία για την δεύτερη αγωνιστική του Top16 της Ευρωλίγκα.

«Ξεκινήσαμε πάρα πολύ χαλαροί, δεν είχαμε την ένταση που έπρεπε και την ενεργητικότητα και βρεθήκαμε πολύ γρήγορα πίσω στο σκορ. Κανονικά - και το έχω πει και άλλες φορές - θα έπρεπε να μπαίνουμε στο 100% από την αρχή και όχι να περιμένουμε πώς θα εξελιχθεί το ματς και μετά να αποφασίσουμε πόσο σοβαροί θα είμαστε και αν θα παίξουμε άμυνα», σχολίασε αρχικά o «Σόφο».

Και πρόσθεσε: «Πρέπει όλοι να καταλάβουμε τι γίνεται, ότι είμαστε στο Top-16. Κάθε ματς έχει σημασία, το σκορ έχει σημασία και έχει σημασία να δίνουμε το 100%».

Για τη σημασία της απουσίας του Διαμαντίδη, επεσήμανε: «Η ομάδα σε δύσκολα σημεία δεν μπορούσε να βρει ρυθμό και λύσεις και ο Δημήτρης μας οδηγεί σε αυτά τα κομμάτια. Η απουσία του μας επηρέασε, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι δε θα έχουμε συνέχεια το Δημήτρη να μας βγάζει από τις δύσκολες στιγμές. Όλοι πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και να βοηθάμε την ομάδα, να δίνουμε λύσεις.

Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα, ο καθένας μέσα από την ομάδα μπορεί να βοηθήσει και από τη συγκέντρωση. Πρέπει να γίνουν προσπάθειες και να υπάρχει ένταση για να βοηθήσει. Ετσι πρέπει να πορευθούμε στη συνέχεια, σκεπτόμενοι ότι η ομάδα είναι το πιο σημαντικό, το πιο σπουδαίο».

Τέλος, αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα και τι πρέπει να περιλαμβάνει: «Σκληρή δουλειά, να δούμε τις αδυναμίες και τα λάθη, να τα διορθώσουμε και να ετοιμαστούμε για το επόμενο παιχνίδι. Ο δρόμος είναι πολύς και μακρύς και πρέπει να παλεύουμε ένα ένα ματς, να πηγαίνουμε βήμα βήμα και μετά βλέπουμε».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags