Facebook Pixel "Δεν καλύπτεται το κενό του Ζοτς"
Μπάσκετ
| 2013-01-11 20:57:00

"Δεν καλύπτεται το κενό του Ζοτς"

"Δεν καλύπτεται το κενό του Ζοτς"

Το κενό του Ομπράντοβιτς δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί σύμφωνα με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, ωστόσο πρέπει ο Παναθηναϊκός να κοιτάξει μπροστά και να τα καταφέρει με τα νεά δεδομένα.

 

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να καλυφθεί το κενό που άφησε η αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης απάντηση στο «Gigantes del basket» της Ισπανίας: «Είναι αδύνατον να καλυφθεί το κενό του. Ο Ζέλικο είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη, έφυγε, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η ζωή σταματάει. Ο Ομπράντοβιτς τελείωσε, όπως τελείωσαν και τα μεγάλα μπάτζετ της τελευταίας 10ετίας. Η κοινωνία υποφέρει από την κρίση κι εμείς είμαστε μέρος αυτής».

Όσον αφορά το ποιο ευρωπαϊκό τρόπαιο ξεχωρίζει: «Το πρώτο ευρωπαϊκό, αυτό του 1996, καθώς ήταν το πρώτο για τον Παναθηναϊκό και το πρώτο για ελληνική ομάδα. Ξεχωρίζω και του 2002 που επιτεύχθηκε απέναντι σε μια πολύ δύσκολη έδρα, απέναντι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα», ενώ δεν θα μπορούσε να μην θιχθεί το θέμα με την τάπα του Βράνκοβιτς στον τελικό του 1996 στο Παρίσι: «Ξέρω, ξέρω τι λέτε εσεί. Για την τάπα του Βράνκοβιτς και διάφορα τέτοια… Θα πρέπει λοιπόν να πούμε ότι το ρολόι ήταν σταματημένο, όταν έγινε η συγκεκριμένη φάση. Όλα πήγαν λάθος σ' εκείνα τα δευτερόλεπτα, αλλά εγώ κρατάω την κουβέντα του Μάλκοβιτς, όταν τον ρώτησαν για την τελευταία φάση. «Αν η Μπαρτσελόνα αισθανόταν νικήτρια, ας έδινε και το πριμ νίκης στους παίκτες της».

Για το αν υπάρχει μυστικό για τα τρόπαια που έχει κατακτήσει: «Δεν υπάρχει μυστικό. Είναι θέμα επιθυμίας να βάζεις την ομάδα πάνω από τον εαυτό σου. Αυτή ήταν ανέκαθεν η λογική στον Παναθηναϊκό»

Για την απόφασή του να σταματήσει το μπάσκετ: «Ότι θα ξεκινήσεις το μπάσκετ δεν το ξέρεις, αλλά ότι κάποια στιγμή θα κληθείς να το σταματήσεις, είναι σίγουρο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags