Facebook Pixel Ντέρμπι σκεφτόταν και ...ντέρμπι κέρδισε!
Μπάσκετ
| 2013-02-02 00:55:00

Ντέρμπι σκεφτόταν και ...ντέρμπι κέρδισε!

Ντέρμπι σκεφτόταν και ...ντέρμπι κέρδισε!

Με το μυαλό στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός κινδύνεψε από την ουραγό και χωρίς νίκη Μπάμπεργκ στο ΟΑΚΑ. Τελικά τη λύγισε 76-73 και έφτασε στις 4 νίκες στο Top16 της Ευρωλίγκα.

Με μηδέν νίκες σε πέντε ματς στο top-16 πήγε η Μπάμπεργκ στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό και οι «πράσινοι» μόνο εύκολο έργο δεν είχαν κόντρα στην γερμανική ομάδα. Με το ντέρμπι της Δευτέρας στο ΣΕΦ να πλησιάζει, ο Αργύρης Πεδουλάκης ήθελε ένα εύκολο βράδυ απέναντι στην ουραγό του ομίλου, αλλά οι παίκτες του κατάφεραν να κάνουν ντέρμπι το ματς.

Οι Γερμανοί δεν είχαν τίποτα να χάσουν και έπαιζαν χωρίς άγχος, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός μάθαινε ότι η Εφές έφευγε με τη νίκη από την Μάλαγα με αποτέλεσμα το Τριφύλλι αν νικούσε να ξέφευγε από τους Ισπανούς. Με λάθη ξεκίνησε το ματς ο Παναθηναϊκός και φαινόταν πως έλειπε η συγκέντρωση με αποτέλεσμα η Μπάμπεργκ να βρίσκεται από κοντά στο σκορ και μάλιστα η πρώτη περίοδος να τελειώνει στο 19-19.

Τα ριμπάουντ έδιναν ένα μικρό προβάδισμα στους έξι φορές Πρωταθλητές Ευρώπης, όμως τα λάθη ήταν εκείνα που στοίχιζαν και δεν άφηναν τον Παναθηναϊκό να ξεφύγει στο σκορ. Ο Διαμαντίδης ήταν και πάλι το μυαλό της ομάδας με τις ασίστ του και κυρίως με τον Λάσμε χτυπούσε την Μπάμπεργκ στη ρακέτα, αλλά από την περιφέρεια τα ποσοστά δεν ήταν και τόσο καλά. Έτσι, λοιπόν, το ημίχρονο τελείωσε με 36-33 υπέρ του Τριφυλλιού αλλά ήταν ξεκάθαρο πως αν οι «πράσινοι» δεν ανέβαζαν ρυθμό θα είχαν πρόβλημα.

Nτέρμπι πριν το ντέρμπι!

Ούτε στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έβρισκε λύσεις και μπορεί προς στο τέλος της τρίτης περιόδου να ξέφυγε με 9πόντους (51-42), αλλά μένοντας για 2,20 λεπτά χωρίς σκορ η Μπάμπεργκ κατάφερε με ένα σερί 7-0 να φτάσει στο καλάθι και το ματς να γίνει ντέρμπι!

Η συγκέντρωση έλειπε, η Μπάμπεργκ προσπέρασε στα ριμπάουντ και 6,20 από το τέλος οι Γερμανοί πέρασαν μπροστά στο σκορ με 57-59. Ένα τρίποντο του Μπράμος και ένα κάρφωμα του Μπανκς έδωσαν ανάσα στον Παναθηναϊκό (64-61) και βλέποντας πως τα ψέματα είχαν τελειώσει η άμυνα και η εμπειρία του Διαμαντίδη έβαζαν τις βάσεις για τη νίκη, έστω και στο τελευταίο λεπτό.

Ο Παναθηναϊκός πήγε να τα γκρεμίσει όλα στο τέλος, με την Μπάμπεργκ να μένει ζωντανή μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, καθώς με 4΄΄ να απομένουν ο Γκίμπσον με τρίποντο μείωσε σε 74-73! Οι δύο εύστοχες βολές του Ματσιούλις έδωσαν τελικά τη νίκη στον Παναθηναϊκό με 76-73, έφτασε την τέταρτη νίκη του και σίγουρα ενόψει Ολυμπιακού προβλημάτισε.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 36-33, 51-49, 76-73

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags