«Tον χειμώνα του 2005 ο Μάρκους Γουίλιαμς μπήκε σε καραντίνα από την πανεπιστημιακή ομάδα του Κονέκτικατ διότι συνελήφθη να πουλάει κλεμμένα λαπ τοπ μαζί με τον συμπαίκτη του Αντονι Πράις, αλλά χθες το βράδυ έκανε κάτι χειρότερο: έκλεψε ο ίδιος -και μάλιστα χωρίς συνεργό- μια νίκη μέσα από την τσέπη του Παναθηναϊκού, που την άξιζε περισσότερο από την Ουνικάχα, αλλά δεν πήρε χαμπάρι πώς του ξεγλίστρησε!
Κι όλα αυτά συνέβησαν πού; Στη Μάλαγα, τη γενέτειρα του Πάμπλο Πικάσο, το διασημότερο έργο του οποίου, η θρυλική «Γκερνίκα», απεικονίζει αυτό που έκανε τρεις φορές μέσα σε ογδόντα δευτερόλεπτα ο Αμερικανός γκαρντ: έναν ανελέητο βομβαρδισμό!
Αίφνης λοιπόν ο Παναθηναϊκός που προηγείτο από την αρχή και μάλιστα έφτασε στο +12 (26-38) δέχθηκε τρία σερί τρίποντα από τον Γουίλιαμς και όχι μονάχα ηττήθηκε, αλλά δεν κατάφερε να υπερασπιστεί και το +5 που κουβάλαγε από το ΟΑΚΑ. Σε ένα ματς που εν τέλει κρίθηκε στις λεπτομέρειες, οι κυπελλούχοι Ελλάδας αφενός αδίκησαν τους εαυτούς τους κι αφετέρου πιάστηκαν κορόιδα, στα τελευταία λεπτά και κυρίως στις φάσεις που ο (MVP του πρώτου αγώνα) Γκιστ προσπαθούσε να ξαναβγάλει τα απωθημένα του και να εκδικηθεί για δεύτερη φορά την προηγούμενη ομάδα του: επιδίωκε μετά μανίας να καρφώσει, βάζοντας και τον υπερμεγέθη πρώτο μπλοκέρ στα χρονικά της Ευρωλίγκα Βάθκεθ μέσα στο καλάθι, αλλά, διάβολε, η κατσίκα δεν μασάει πάντοτε ταραμά!
Για τον Παναθηναϊκό όλα ήταν καλώς καμωμένα επί 38 λεπτά: κράτησε χαμηλά τον ρυθμό, δεν έδωσε δικαιώματα στους Ανδαλουσιανούς να ανοίξουν αιφνιδιασμούς, τους έβγαλε τα συκώτια στην άμυνα, τους χτύπησε από τα 6,75 μ. στην επίθεση και σε πείσμα των οκτώ παραπάνω λαθών και των εξ αυτών απορρεουσών δώδεκα λιγότερων κατοχών είχε συνεχώς το προβάδισμα. Το είχε και το πούλησε φτηνά μαζί με τη νίκη στο τελευταίο δίλεπτο, όταν εμφάνισε παιδικές ασθένειες και η Μάλαγα του έκανε ό,τι είχε πάθει η ίδια στην Aθήνα: ένα σερί 9-0 και... adios»!
Πηγή: Goal
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο