Αναλυτικά η επιστολή του εκτελεστικού διευθυντή της Ευρωλίγκας προς τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού:

«Κύριε πρόεδρε,
Πρέπει να εκφράσω την ανησυχία μου για τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια από τον κόσμο, στους αγώνες που παίζει η ομάδα σας.


Στο παρελθόν τέτοιας μορφής επεισόδια έχουν οδηγήσει σε μεγάλες κυρώσεις και έχουν ρίξει αρνητικό φωτισμό στο άθλημα.

Δυστυχώς, τις τελευταίες ημέρες τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν δημοσιεύσει δηλώσεις δικές σας, αλλά και άλλων εκπροσώπων του Παναθηναϊκού, που ενδεχομένως να δημιουργήσουν επιθετικό περιβάλλον στα επόμενα παιχνίδια.

Πρόθεσή μας, αλλά και δική σας, είναι να αποφύγουμε τέτοιες καταστάσεις, με οποιοδήποτε κόστος.

Για αυτό το λόγο σας ζητώ να πάρετε όλα τα απαραίτητα οργανωτικά μέτρα, αλλά και ασφαλείας, προκειμένου να αποφύγουμε επεισόδια στα υπολειπόμενα παιχνίδια των play off. Επίσης σας ζητώ να εγγυηθείτε την προστασία και τον σεβασμό, στους παίκτες, τους προπονητές, τους διαιτητές, τους μάνατζερ και τους φιλάθλους».