Τη δεδομένη χρονική στιγμή στην Eυρωλίγκα, το μόνο που τελικά μετράει είναι τι γράφει το σκορ. Έτσι κι αλλιώς ελάχιστα πράγματα μπορούν να αλλάξουν πλέον οι οκτώ ομάδες που συνεχίζουν και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι από πού θα αντλήσουν δυνάμεις και πώς θα βρουν πρωταγωνιστές, έστω και μιας χρήσης. Με λίγα λόγια, το ροζ φύλλο να μπαίνει στο τσεπάκι έστω και με τον πιο ανορθόδοξο τρόπο. Ειδικά φέτος που η σεζόν είναι πιο κουραστική από ποτέ.

Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0 με… γκολ του Γιώργου Πρίντεζη και την Παρασκευή το βράδυ θα επιδιώξει να διπλασιάσει τα τέρματά του. Αν το κάνει, δύσκολα θα επιστρέψει στο ΣΕΦ. Η Εφές θα τα δώσει όλα για το διπλό, όμως σε ένα ενδεχόμενο 2-0 δύσκολα θα βρει το κουράγιο να αντιδράσει.

Η πρώτη μάχη των δύο ομάδων έμοιαζε με… ντοκιμαντέρ επιμορφωτικού περιεχομένου.Τι μας δίδαξε; Δύο βασικές αλήθειες. Δύο στοιχεία τα οποία από εδώ και πέρα ξεχωρίζουν από τους καλούς… τους κορυφαίους. Το ένα το είχε ο Ολυμπιακός και το άλλο κυρίως η Εφές.

Πρώτο και κυριότερο: Όταν ψάχνεις για προκρίσεις και τίτλους, δεν υπάρχει τίποτα πάνω από την άμυνα. Τίποτα. Ο Ολυμπιακός το επιβεβαίωσε πανηγυρικά. Δείχνοντας συνέπεια στα μετόπισθεν για περίπου 30 λεπτά, δεν έπαψε να κρατάει την τύχη του αγώνα στο χέρι του. Μόνο στα πρώτα και τα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου έχασε την συγκέντρωσή και επέτρεψε στην Εφές να τον «τρομάξει».

Για να αισθάνεσαι σίγουρος για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σου, Anytime με την εγγύηση της INTERAMERICAN

 

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι ο ρυθμός και άνηκε στην ομάδα του Μαχμούτι. Η Εφές κράτησε το αργό τέμπο που την εξυπηρετούσε κι έτσι κατάφερνε να μένει ζωντανή παρά τα τραγικά ποσοστά της. Τρανή απόδειξη το γεγονός ότι στο μικρό διάστημα που ο Ολυμπιακός κατάφερε να τρέξει, έμοιαζε ένα επίπεδο πάνω από την αντίπαλό του.

Ως εκ τούτου και το δεύτερο παιχνίδι θα κριθεί κατά μεγάλο ποσοστό από τις ισορροπίες του συγκεκριμένου συσχετισμού. Αν η Εφές επιβάλει και πάλι τον ρυθμό της, θα το παλέψει μέχρι του τέλους, και αν ο Ολυμπιακός επαναλάβει τις αμυντικές του επιδόσεις θα έχει το πλεονέκτημα.