«Είμαι προφανώς ικανοποιημένος από το παιχνίδι μας. Ο Ολυμπιακός είναι ακόμη το φαβορί για την πρόκριση, γιατί έχει το χαρακτήρα και το υλικό, αλλά η σημερινή νίκη ήταν πολύ σημαντική για μας. Όχι μόνο για τις πιθανότητες πρόκρισης στο Final 4, αλλά για τον τρόπο που αντιδράσαμε μετά από ό,τι έγινε την Τρίτη», δήλωσε ο Σιμόνε Πιανιτζάνι και πρόσθεσε:

«Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Την Τρίτη ο Ολυμπιακός μάς κατέστρεψε, αλλά 48 ώρες μετά, καταφέραμε να ελέγξουμε το ματς σε όλη του τη διάρκεια, δείξαμε προσωπικότητα, ελέγξαμε τα ριμπάουντ, κάναμε ό,τι έπρεπε σε άμυνα και επίθεση και δώσαμε έμφαση στις λεπτομέρειες.

Χρησιμοποιήσαμε όλα μας τα όπλα για να νικήσουμε σήμερα και τώρα προετοιμαζόμαστε για να επιστρέψουμε στο σπίτι μας. Επαναλαμβάνω πως θεωρώ πως ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση και μπορεί να μας νικήσει στην Ιταλία. Πρέπει να έχουμε υπόψη μας πως πριν δύο χρόνια είχαμε κερδίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, αλλά χάσαμε δύο φορές στην έδρα μας».

Όσο για την απόφαση της Σιένα να προπονηθεί χθες στο Αιγάλεω κι όχι στο ΣΕΦ, την προγραμματισμένη ώρα, είπε: «Ο λόγος που αλλάξαμε προπόνηση ήταν πως συνηθίζαμε να κάνουμε νωρίς προπόνηση και όχι τόσο αργά. Θα έπρεπε να μείνουμε όλη την ημέρα στο ξενοδοχείο. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τον Ολυμπιακό και οι άνθρωποί του μας παρείχαν ό,τι ζητήσαμε».