Facebook Pixel Καλώς τα παιδιά, καλώς τα... 3-0!
Μπάσκετ
| 2014-01-18 00:29:00

Καλώς τα παιδιά, καλώς τα... 3-0!

Καλώς τα παιδιά, καλώς τα... 3-0!

Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε την Εφές των Αγγέλου-Βασιλειάδη χωρίς διάθεση για αστεία, τη νίκησε 78-64 και έκανε το 3-0 στο Top16 της Ευρωλίγκα παραμένοντας αφεντικό του ομίλου.

Ξεκίνημα με τον καλύτερο τρόπο έκανε ο Παναθηναϊκός στο Τop-16 και η νίκη επί της Εφές, που ισοδυναμούσε με το 3Χ3, θα έδινε και μεγαλύτερη αξία στο διπλό που έκανε την περασμένη εβδομάδα η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη στη Βιτόρια. Ο Παναθηναϊκός μπροστά σε 14000 οπαδούς του πήρε τη νίκη και συνεχίζει... ακάθεκτος!

Η... ελληνική Εφές των Αγγέλου και Βασιλειάδη ήρθε στο ΟΑΚΑ δίχως νίκη, όμως αυτό δεν θα σήμαινε τίποτα και μάλιστα η ζωή του Παναθηναϊκού έγινε ακόμα πιο δύσκολη. Μπορεί το ξεκίνημα να ήταν καλό για το Τριφύλλι, όμως τα λάθη και η όχι τόσο καλή άμυνα δεν επέτρεπαν στους Νταμπλούχους Ελλάδας να ξεφύγουν στο σκορ.

23-21 το σκορ της πρώτης περιόδου, με την Εφές να παίρνει προβάδισμα στο ΟΑΚΑ έξι λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου με τον Γκόρντον (27-29). Η είσοδος του Μπατίστ σε αυτό το σημείο έδωσε στον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να είναι πιο απειλητικός κάτω από το καλάθι, καταφέροντας να πάρει και πάλι προβάδισμα (37-36) αλλά με πολύ κόπο.

Δυνατά και με σερί μπήκε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο, με το έμμεσο τρίποντο του Γκιστ στο 24΄ να δίνει για πρώτη φορά στο Τριφύλλι προβάδισμα 8πόντων (49-41). Εκεί που θα περίμενε κανείς να αυξηθεί η διαφορά, ο Παναθηναϊκός έχασε τα τρίποντα και τα ριμπάουντ με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να μένουν ζωντανοί στο ματς όσο είχαν επαφή στο σκορ.

Το τρίποντο του Διαμαντίδη και στη συνέχεια το κλέψιμο και το καλάθι του Κάρι έβαζαν τον Παναθηναϊκός 7λεπτά από το τέλος στο 67-54 και για πρώτη φορά στο ματς έβλεπε πως είχε τον απόλυτο έλεγχο. Η Εφές έκανε την τελευταία της προσπάθεια, αλλά ο Παναθηναϊκός άπαξ και πήρε την διαφορά ασφαλείας, την οποία και έψαχνε από την αρχή, δεν θα την έχανε!

Με τον Διαμαντίδη (17πόντοι) να κάνει ένα πολύ καλό ματς, τον Κάρι να βγάζει ενέργεια και η άμυνα της τελευταίας περιόδου, ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη με 78-64, έκανε το 3Χ3 και πάει με την ψυχολογία στα ύψη για το ματς με τον Ολυμπιακό αλλά και την Φενέρ στην Πόλη!

Tα δεκάλεπτα: 23-21, 37-36, 60-54, 78-64

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags