Facebook Pixel Όχι μόνο ...ξε-Κουτσάθηκε. Απογειώθηκε!
Μπάσκετ
| 2014-01-25 00:11:00

Όχι μόνο ...ξε-Κουτσάθηκε. Απογειώθηκε!

Όχι μόνο ...ξε-Κουτσάθηκε. Απογειώθηκε!

Μετά από σερί κακών εμφανίσεων, ο Ολυμπιακός συνήλθε για τα καλά και διέλυσε 89-70 τη Λαμποράλ Κούτσα στην Ισπανία βάζοντας ...τα πάντα! Δεύτερη νίκη στο Top16.

Ο Ολυμπιακός προερχόταν από δύο ήττες με Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκό, με το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ να είναι από τα χειρότερα ματς των «ερυθρολεύκων». Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα όμως απάντησε και μάλιστα... υπερηχητικά μέσα στη Βιτόρια, διαλύοντας την Λαμποράλ Κούτσα.

Από το πρώτο δεκάλεπτα φάνηκε τι θα ακολουθήσει, καθώς ο Σπανούλης τα έβαζε από παντού, ενώ η Λαμποράλ δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα του Ολυμπιακού και έτσι η διαφορά άνοιξε. Με νύχια και με δόντια οι Βάσκοι σημείωσαν 15 πόντους, με τον Ολυμπιακό να βάζει 26 και να έχει πάρει φωτιά!

Με τέρμα το γκάζι και σε τρομερή μέρα τους Σπανούλη και Λοτζέσκι το +11 της πρώτης περιόδου έγινε +21 (59-38) και όλα πήγαιναν ρολόι. Ευστοχία, ριμπάουντ και δημιουργία έβαζαν τον Ολυμπιακό οδηγό και πολύ κοντά στη δεύτερη νίκη στο Top-16 και μάλιστα πιο εύκολα απ΄ ότι θα φανταζόταν κανείς.

Με τον Λοτζέσκι να βρίσκεται στους 16πόντους από το ημίχρονο και τον Σπανούλη στους 13 μόνο με θαύμα θα έχανε ο Ολυμπιακός και αυτό δεν συνέβη στη Βασκονία. Αντίθετα μάλιστα οι Πρωταθλητές Ευρώπης συνέχισαν με τον εντυπωσιακό τους ρυθμό και στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου και εκεί σφράγισαν το ματς.

Βέβαια όλοι περίμεναν να δουν 100αρα, αλλά ο Μπαρτζώκας μοίρασε το χρόνο συμμετοχής, έριξε και τον Πέτγουεϊ στο παρκέ και το τελευταίο δεκάλεπτο του ματς ήταν απλή διατήρηση του σκορ. Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 89-70 με πρώτο σκόρερ τον Λοτζέσκι (17) και θέλει αυτή η νίκη να είναι η αφετηρία στη δύσκολη συνέχεια που τον περιμένει στο top-16.

Τα δεκάλεπτα: 15-26, 38-59, 53-78, 70-89 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags