Facebook Pixel Την Εφές για πλάκα πριν πάει στο ΟΑΚΑ!
Μπάσκετ
| 2014-02-13 22:42:00

Την Εφές για πλάκα πριν πάει στο ΟΑΚΑ!

Την Εφές για πλάκα πριν πάει στο ΟΑΚΑ!

O Ολυμπιακός έδειξε τις... άγριες διαθέσεις του στην Εφές, την πάτησε με 78-60 στο ΣΕΦ και πάει με την ψυχολογία στα ύψη για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό!

Η διακοπή δεν επηρέασε τον Ολυμπιακό, με την ομάδα του Μπαρτζώκα να μην έχει περιθώρια να σκέφτεται πως δεν θα νικήσει την Εφές και έτσι οι Πρωταθλητές Ευρώπης μπήκαν από την αρχή στο ματς για να δείξουν την υπεροχή τους.

Με 9/10 δίποντα στη πρώτη περίοδο, ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει τα ηνία του ματς με την Εφές να πληρώνει την αστοχία της και κάπως έτσι οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν μπροστά με 24-12. Οι Τούρκοι βελτιώθηκαν στη συνέχεια, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

Ο Ολυμπιακός ήταν κάπως... μαγκωμένος επιθετικά στη δεύτερη περίοδο, σημείωσε μόλις 12 πόντους (τους μισούς δηλαδή από το πρώτο δεκάλεπτο) και η Εφές μάζεψε την διαφορά στο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια και τον πίνακα του σκορ να γράφει 36-29 υπέρ του Ολυμπιακού.

Μετά τα δίποντα, ήρθαν και τα τρίποντα για τους Πειραιώτες οπότε οι Τούρκοι δεν είχαν καμία ελπίδα. Ο Ολυμπιακός βλέποντας να κλειδώνει το ματς στο τρίτο δεκάλεπτο, πρόσφερε και θέμα με πολλά εντυπωσιακά alley oοp! Με τον Σπανούλη να βρίσκεται στους 16 πόντους και στους 13 οι Ντάντσον-Λοτζέσκι, το νερό είχε μπει στο αυλάκι και το μόνο που είχε ενδιαφέρον στο ΣΕΦ στη τελευταία περίοδο ήταν η διαφορά.

Η... χαλάρωση στο τέλος έδωσε στην Εφές ένα σερί 10-0 μειώνοντας στο 70-56, καθώς η διαφορά είχε εκτοξευτεί στους 24, και φυσικά αυτό έφερε την αντίδραση του Μπαρτζώκα. Ο Ολυμπιακός πήρε τη τέταρτη νίκη του στο Top-16 (78-60), άφησε πολύ πίσω την Εφές και το μυαλό πάει στο «αιώνιο» ντέρμπι του ΟΑΚΑ την προσεχή Πέμπτη όπου μπορεί να κρίνει πολλά...

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 36-29, 62-43, 78-60

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags