Facebook Pixel «Αναγκαστικά πρέπει να στηριχθο0ύμε στην άμυνα»
Μπάσκετ
| 2014-02-19 21:35:00

«Αναγκαστικά πρέπει να στηριχθο0ύμε στην άμυνα»

«Αναγκαστικά πρέπει να στηριχθο0ύμε στην άμυνα»

Ο Αργύρης Πεδουλάκης εξήγησε στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του ματς της Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό, πως ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος φέτος να στηρίζεται στην άμυνά του...

Ο 50χρονος προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε εν όψει 7ης αγωνιστικής του ΤΟΡ 16 της Ευρωλίγκας στο ΟΑΚΑ (20/2, 21:45/ΔΤ & novasports 3) για...

...την ύπαρξη ή όχι πίεσης έπειτα τις 3 συνεχόμενες ήττες: «Υπάρχει μία πίεση, αλλά πρέπει να την απομονώνεις και να προσπαθήσεις 40 λεπτά να βγάλεις τον καλύτερό σου εαυτό.  Γνωρίζονται πολύ καλά κι οι δύο ομάδες και θεωρώ ότι θα κριθεί σε λεπτομέρειες το παιχνίδι».

...το αν ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί με το «πρέπει»: «Όταν είσαι στον Παναθηναϊκό σε όλα τα παιχνίδια υπάρχει "πρέπει". Σε ποιο δεν υπάρχει "πρέπει"; Σε άλλα Πρωταθλήματα, όπου συμμετέχουν οι ομάδες της Ευρωλίγκας κάνουν ήττες, και ο Ολυμπιακός στη Δράμα, κι ο Παναθηναϊκός σε άλλα παιχνίδια. Το "πρέπει" υπάρχει πάντα, άρα δεν είναι κάτι καινούριο. Εμείς θεωρούμε ότι υπάρχουν πράγματα δεδομένα, δεν είναι δεδομένα, όμως. Εμείς αυτό το ζούμε καθημερινά».

...την άμυνα κι αν θα αποτελέσει το βασικό όπλο του Παναθηναϊκού: «Όπως είναι ο Παναθηναϊκός, με τα προβλήματα που έχει όλη τη χρονιά, με τον Ρόκο (σ.σ. Ούκιτς), που είναι ο βασικός μας πλέι μέικερ, πρέπει να στηριχθούμε σε άλλα πράγματα, όπως η άμυνα. Αναγκαστικά στηριζόμαστε σ' αυτό το κομμάτι. Ο Ούκιτς είναι ένα παιδί που μας λείπει αρκετά, μας έχει δημιουργήσει πρόβλημα η μη καλή του φυσική κατάσταση κι ο πόνος, που έχει στα πόδια και δεν προπονείται. Οπότε αυτό έχει αλλάξει όλη τη δομή της ομάδος. Είναι ο βασικός μας πλέι μέικερ. Ο Ολυμπιακός έχασε το Λο κι έχει χάσει κάποιους πόντους στην επίθεση. Φανταστείτε εμάς, που έχουμε λιγότερες λύσεις. Επιστρατεύεται στα περισσότερα ματς να παίξει. Ξεκινά πάντα, ενώ δεν έχει κάνει προπονήσεις για να είναι ζεστά τα πόδια του. Ζούμε μ' αυτό το πρόβλημα όλη τη χρονιά. Νομίζω, όμως, ότι ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα η οποία έχει μάθει να αντιμετωπίζει όλα αυτά τα θέματα κι αυτό θα κάνουμε κι αύριο (20/2)».

...την διαφαινόμενη έλευση του Ζακ Ράιτ: «Αφήστε το… Εμείς έχουμε τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Αυτά είναι άλλα θέματα. Εμείς έχουμε τον Ολυμπιακό κι είμαστε συγκεντρωμένοι σ' αυτό. Μετεγγραφολογίες κι αυτά, από αύριο (20/2) θα μπορούμε να μιλήσουμε γι’ αυτά. Θα μείνουμε συγκεντρωμένοι σ' αυτούς που είναι εδώ κι όχι σε αυτούς που δεν είναι εδώ».

...την ατάκα του ομολόγου του, Γιώργου Μπαρτζώκα, πως ήρθε η ώρα να νικήσει ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ: «Σας αρέσουν αυτά τα πράγματα, αλλά δε θα μπω σ' αυτή τη διαδικασία, γιατί αυτό μεταφέρεται και στον κόσμο των μεν και των δε. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση είναι πιο καλή. Οτιδήποτε μπορεί να ιντριγκάρει, εγώ δε θα το κάνω. Δεν υπάρχει κάποιος στον Παναθηναϊκό, που να έχει μιλήσει για τον Ολυμπιακό. Εμείς σεβόμαστε όλες τις ομάδες.

...για την κατάσταση του προερχόμενου από τράβηγμα στους προσαγωγούς Τζέιμς Γκιστ: «Ο Τζέιμς έβγαλε ένα κομμάτι της προπόνησης. Αύριο (20/2) θα είναι το ισχυρό τεστ μέσα στο παιχνίδι. Οι γιατροί μάς έχουν πει ότι είναι έτοιμος να παίξει. Νομίζω ότι θα είναι κοντά μας κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει πολύπλευρες λύσεις και να λύσει προβλήματα σε διαφορετικούς τομείς του παιχνιδιού».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags