Facebook Pixel Του ΄ραψε κοστούμι, δυο νούμερα μικρότερο...
Μπάσκετ
| 2014-02-28 00:35:00

Του ΄ραψε κοστούμι, δυο νούμερα μικρότερο...

Του ΄ραψε κοστούμι, δυο νούμερα μικρότερο...

Ο Παναθηναϊκός το πάλεψε στο Μιλάνο, μάζεψε το -18, όμως δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή. Η Αρμάνι νίκησε 77-75 και τον άφησε στο 4-4 στο Top16. Πάντως, οι πράσινοι κράτησαν τη διαφορά του α΄ γύρου (+16) για την ισοβαθμία.

Ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη που έκανε επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ έμπαινε ξανά στο παιχνίδι της δεύτερης θέσης, ωστόσο η Αρμάνι Μιλάνο έπαιζε για τον ίδιο λόγο και το πλεονέκτημα στα play offs.

Με τον Ράιτ να κάνει ντεμπούτο και στην Εuroleague με την πράσινη φανέλα, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά στα πρώτα πέντε λεπτά, αλλά η συνέχεια ήταν απογοητευτική. Σερί 10-0 για τους Ιταλούς και το 9-11 υπέρ του Τριφυλλιού έγινε 19-11. Τα λάθη και η αστοχία έκαναν τη ζημιά για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 19-13 για την Αρμάνι.

Ο ρυθμός των Ιταλών ήταν δαιμονισμένος! Τα τρίποντα έμπαιναν σαν... βολές, η αστοχία του Παναθηναϊκού συνεχιζόταν, τα λάθη ήταν τριπλάσια και με τον Διαμαντίδη χωρίς πόντο η κατάσταση ήταν τραγική. Με 8/11 τρίποντα τελείωσε η Αρμάνι το πρώτο ημίχρονο, έναντι 2/7 του Παναθηναϊκού και το 41-26 ήταν ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε στο παρκέ του «Μεντιολάνουμ».

Το μάζεψε, αλλά δεν μπόρεσε...

Το Τριφύλλι έπρεπε να αλλάξει προσανατολισμό αν ήθελε να πάρει κάτι από το Μιλάνο και αρχικά να μη χάσει τη διαφορά των 16 πόντων από το πρώτο ματς. Βελτίωση στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξε και 2:30 λεπτά από το τέλος της τρίτης περιόδου έφτασε την διαφορά και στο -9 (55-46). Ο Ματσιούλις έχασε ένα εύκολο καλάθι για να μειώσει ακόμα περισσότερο και τελικά το δεκάλεπτο βρήκε την Αρμάνι μπροστά με 10πόντους (59-49).

Στον Παναθηναϊκό ήξεραν πως μπορούσαν, αρκεί να βρουν λύσεις στην επίθεση και να πιέσουν στην άμυνα! Μπορεί ο Διαμαντίδης να μην ήταν στη μέρα του, αλλά οι πράσινοι ήταν αλλαγμένοι προς το καλύτερο. Τρίποντο του Φώτση και lay up του Διαμαντίδη για να πέσει η διαφορά στους 3 (64-61) 4:30 από το τέλος του ματς!

Λάνγκφορντ και Σάμουελς κρατούσαν την Αρμάνι μπροστά και παράλληλα τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ από τον Παναθηναϊκό έδιναν την χαριστική βολή... Η ομάδα του Πεδουλάκη πέταξε ένα ημίχρονο και στο τέλος έτρεχε να μαζέψει τη διαφορά και δεν τα κατάφερε, αν και στα τελευταία δευτερόλεπτα έφτασε στον πόντο.

Ήττα με 77-75 για τον Παναθηναϊκό και τους Γκιστ-Ράιτ να είναι οι κορυφαίοι για τον Παναθηναϊκό με 21 και 17 πόντους αντίστοιχα αλλά μόνοι τους δεν έφταναν. Στο 5-3 ανέβηκε η Αρμάνι ενώ ο Παναθηναϊκός έπεσε στο 4-4.

Τα δεκάλεπτα: 19-13, 41-26, 59-49, 77-75

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags