Με τον Σπανούλη να επιστρέφει... φορτσάτος από τον τραυματισμό και τον (μικρό) Παπαπέτρου να κάνει φοβερή εμφάνιση και να αποθεώνεται, ο Ολυμπιακός «ξέχασε» τις απουσίες των τραυματιών Περπέρογλου – Πρίντεζη και νίκησε πολύ εύκολα την Κούτσα Λαμποράλ με 89-59.

Οι Πειραιώτες έφτασε πλέον στο 6-5 στο
Top 16 και παρέμειναν «ζωντανοί» στο κυνήγι της πρόκρισης.

Ο Σπανούλης ΓΥΡΙΣΕ!

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος στο παρκέ και με τον Βασίλη Σπανούλη να επιστρέφει «φτιαγμένος», έδειξε από την αρχή πως δεν θα είχε πρόβλημα. Ο V-Span με πόντους σερί πόντους και μία ασίστ οδήγησε στην αρχή τους Πειραιώτες, όμως η Λαμποράλ αντέδρασε και με τρίποντα του Μαϊνόλντι κατάφερε να ξεφύγει 7-15! Οι «ερυθρόλευκοι» όμως δεν είχαν απόψε καμία διάθεση για παιχνίδια και με ένα σερί 14-10 (καρφώματα Πέτγουεϊ, τρίποντα Λοτζέσκι - Σπανούλη) γύρισαν το ματς και έκλεισαν το δεκάλεπτο με σκορ 21-15!

Ο σούπερ Λοτζέσκι και οι... βολές

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός συνέχισε με τους ίδιους ρυθμούς, ενώ πλέον την σκυτάλη στην επίθεση είχε πάρει ο Λοτζέσκι. Οι Πειραιώτες παίζοντας εκπληκτική άμυνα και υποχρεώνοντας την Κούτσα σε πολλά λάθη, αύξησαν εύκολα την διαφορά και στο ημίχρονο προηγούνταν 45-27. Ήταν πλέον εμφανές πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν τίποτα να φοβηθούν από την Λαμποράλ που στο δεύτερο δεκάλεπτο βρήκε σκορ μόνο με βολές!! Για τον Ολυμπιακό στο ημίχρονο είχε 11 πόντους ο Λοτζέσκι και 10 ο Σπανούλης, ενώ λύσεις στην επίθεση είχε βρει και από τον νεαρό Παπαπέτρου, ο οποίος αποθεώθηκε για ένα δύσκολο τρίποντο που πέτυχε στην εκπνοή της επίθεσης.

Ούτε για προπόνηση...

Επιστρέφοντας από την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός έδειξε πως δεν είχε χάσει καθόλου την συγκέντρωσή του. Ο Λοτζέσκι με τρίποντο νωρίς – νωρίς ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 48-27, ενώ ο Σίμονος με συνεχόμενες προσπάθειες στο 26' έκανε το 59-37. Πλέον το ματς δεν υπήρχε περίπτωση να χαθεί για τους πρωταθλητές Ευρώπης, οι οποίοι με καλή άμυνα άφηναν την Λαμποράλ να απειλεί μόνο με τρίποντα. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 67-46.

«Παπα-πέτρου οε οε...»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στο τελευταίο δεκάλεπτο και με το ματς να έχει κριθεί, έκανε πολλές αλλαγές, δοκίμασε πράγματα και έδωσε χρόνο σε όλους τους παίκτες του. Ένας εξ αυτών ήταν ο νεαρός Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος με τρίποντα και ένα εντυπωσιακό κάρφωμα όχι μόνο κέρδισε το χειροκρότημα της εξέδρας, αλλά άκουσε και το όνομα του ρυθμικά! Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός έπαιξε με πάθος μέχρι το τελευταίο λεπτό, κυνήγησε όλες τις φάσεις παρότι η διαφορά ήταν στο +30 και τελικά το ματς ολοκληρώθηκε με σκορ...

Δεκάλεπτα: 23-20, 45-27, 67-46, 89-59.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 6, Σερμαντίνι 11, Ντάνστον 7, Σπανούλης 14, Σλούκας 7, Σίμονς 10, Παπαπέτρου 13, Μάντζαρης 5, Καββαδάς, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 16.

Λαμποράλ Κούτσα (Σκαριόλο): Μαϊνόλντι 12, Νοτσιόνι 10, Ποέτα 2, Χάνγκα 4, Ντιοπ 4, Σαν Εμετέριο 5, Πλάις 10, Ερτέλ 3, Κοσέρ 2, Γέλινεκ 7.

Διαιτητές: Λαμόνικα (Ιταλία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Μπισάνγκ (Γαλλία).