Facebook Pixel Η ευχή του Φράγκι για το μέλλον του!
Μπάσκετ
| 2014-03-24 20:52:00

Η ευχή του Φράγκι για το μέλλον του!

Η ευχή του Φράγκι για το μέλλον του!

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης μίλησε για τα όσα έχει ζήσει στον Παναθηναϊκό όλα αυτά τα χρόνια και αποκάλυψε τις προθέσεις του για την συνέχεια...

Ο «Φράγκι» λοιπόν ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στην Ευρωλίγκα: «Έχω ζήσει πολλές εκπληκτικές στιγμές ως παίκτης και ως τιμ μανατζερ. Ελπίζω να συνεχίσω να τις ζω, ως προπονητής. Το ταξίδι ξεκίνησε όταν υπέγραψα πρώτη φορά στον ΠΑΟ. Είχα την τύχη να κλείσω την καριέρα μου, με έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Κάτι που δεν πρόκειται να ξεχάσω»...

Αναλυτικά:

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης ήταν το πρόσωπο της εβδομάδας στο weekly show που ετοίμασε η Euroleague στο επίσημο κανάλι της στο youtube. Οι διοργανωτές της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στο μπάσκετ, ετοίμασαν ένα αφιέρωμα στο «Φράγκι» με τον προπονητή του Παναθηναϊκού να μιλάει για τα όσα έχει ζήσει στον σύλλογο, όλα αυτά τα χρόνια και όχι μόνο.

«Αν σκεφτείτε πως ήρθα στον Παναθηναϊκός, όταν ήμουν 16 ετών και τώρα είμαι σχεδόν 40, καταλαβαίνετε ότι έχω περάσει περισσότερη από τη μισή ζωή μου σε αυτόν τον οργανισμό. Έχω ζήσει πολλές εκπληκτικές στιγμές ως παίκτης και ως τιμ μανατζερ. Ελπίζω να συνεχίσω να τις ζω, ως προπονητής. Το ταξίδι ξεκίνησε όταν υπέγραψα πρώτη φορά στον ΠΑΟ. Είχα την τύχη να κλείσω την καριέρα μου, με έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Κάτι που δεν πρόκειται να ξεχάσω», τόνισε αρχικά.

Συνεχίζοντας είπε: «Αν κάποιος ξέρει τι είναι πίεση και ικανοποίηση σε αυτήν την ομάδα, πιστεύω πως είμαι εγώ. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να νικά σε κάθε ματς. Στο μυαλό του κόσμου, αλλά και το δικό μου, ο Παναθηναϊκός δεν χάνει», ενώ δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην ατμόσφαιρα που υπάρχει στο ΟΑΚΑ: «Δεν είναι πολλοί οι παίκτες στην Ευρώπη που 'χουν την ευκαιρία να παίζουν μπροστά σε 20.000 κόσμου. Είναι το καλύτερο συναίσθημα, για κάθε αθλητή, να παίζει σε τόσο ζεστή ατμόσφαιρα. Αυτό είναι ένα μέρος. Το άλλο είναι ότι οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, σε αυτό που γίνεται στο παρκέ. Να κάνουμε, όσο καλύτερα μπορούμε»

Μάλιστα, επειδή το video ετοιμάστηκε πριν από το ματς με την «Φενέρ», ο Αλβέρτης μίλησε και για την φιλοσοφία που θέλει να έχει η ομάδα του. Όχι μόνο στο ματς με τους Τούρκους, αλλά γενικότερα... «Πρέπει να τρέξουμε περισσότερο και να έχουμε υψηλότερο σκορ. Πρέπει να δίνουμε το 100%. Να έχουμε πάθος και θέληση. Να παίζουμε ελεύθερα, να παίζουμε σκληρά και μετά το παιχνίδι να είμαστε ευχαριστημένοι οτι δώσαμε οτι είχαμε. Βέβαια, το να το λες είναι εύκολο. Το σημαντικό είναι να το κάνεις στο γήπεδο», ενώ όταν ρωτήθηκε για το πως καταλαβαίνει τις ανάγκες των παικτών, τόνισε: «Μπορώ να καταλαβαίνω πώς νιώθουν οι παίκτες, σε κάποιες συγκεκριμένες στιγμές και τι περιμένουν να ακούσουν από τον προπονητή. Όχι μόνο τις τακτικές, αλλά και σε ζητήματα ψυχολογίας».

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στο γεγονός οτι βρέθηκε αντίπαλος με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, λέγοντας: «Περάσαμε 13 χρόνια με τον κόουτς. Είναι καλός φίλος, ένας άνθρωπος που σέβομαι, που μου αρέσει και που πάντα θα είναι στην καρδιά μου. Εύχομαι να έχω την υπομονή του και τη θέληση του για να νικά κάθε ματς».

Τέλος για τον προπονητή Φραγκίσκο Αλβέρτη, κλήθηκε να δώσει το στίγμα του και ο Μάικ Μπατίστ, λέγοντας: «Ο Φράγκι ξέρει μπάσκετ και τι είναι ο Παναθηναϊκός. Ξέρει τους τίτλους που έχει αυτή η ομάδα και τι πρέπει να διεκδικεί κάθε χρόνο, ανεξάρτητα από τους παίκτες ή την ομάδα. Η επιτυχία του παρελθόντος, μας δείχνει το μέλλον. Τα πηγαίνει μια χαρά. Όλοι τον στηρίζουμε. Ανέλαβε σε δύσκολη περίοδο και έως τώρα χειρίζεται μια χαρά την κατάσταση».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags