Facebook Pixel Αλβέρτης: «Να μιλήσουν κι οι προσωπικότητες»
Μπάσκετ
| 2014-04-22 20:33:00

Αλβέρτης: «Να μιλήσουν κι οι προσωπικότητες»

Αλβέρτης: «Να μιλήσουν κι οι προσωπικότητες»

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης εξήγησε πως το 2-2 στα playoffs της Ευρωλίγκας απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (23/4, 19:30/ΔΤ) στο ΟΑΚΑ επιβάλλει την ομαδική προσπάθεια, αλλά ευχήθηκε να βγει στο παρκέ κι η προσωπικότητα ορισμένων παικτών του.

Ο 40χρονος προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε στους εκπροσώπους των Μέσων στο ΟΑΚΑ για...

...την πίεση των playoffs και τη διαφοροποίησή της έπειτα κάθε αναμέτρηση: «Πάντα έτσι είναι. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο, καθένα είναι ξεχωριστό και πας πάντα για το επόμενο. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο 2-1, έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε μπροστά στον κόσμο μας, να κάνουμε το 2-2. Αυτές είναι οι ευκαιρίες, αυτοί είναι οι στόχοι της ομάδας και περιμένουμε το επόμενο παιχνίδι για να δούμε αν θα μπορέσουμε να τις επιβεβαιώσουμε κι από εκεί και πέρα να πάμε στη Μόσχα για να διεκδικήσουμε την πρόκριση».

...τις αυξομειώσεις στην απόδοση του Παναθηναϊκού στα playoffs της Ευρωλίγκας και τι χρειάζεται στο Game 4: «Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κρατήσει τα χαρακτηριστικά του, να βελτιώσουμε κάποια πράγματα στην επίθεση και να το θέλουμε πιο πολύ απ' τους άλλους, όπως γίνεται πάντα».

...το αν θα μετρήσει πιο πολύ η ομαδική δουλειά ή οι προσωπικότητες: «Ξεκινάς απ' το ομαδικό παιχνίδι, να φροντίσεις να παίξει η ομάδα σε υψηλό ρυθμό, με μεγάλο πάθος. Από εκεί και πέρα όταν μιλούν οι προσωπικότητες είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα».

...το ποιο είναι το μυστικό, ώστε οι παίκτες να παραμείνουν φρέσκοι και με καθαρό μυαλό παρά τις τόσες αναμετρήσεις σε μικρό χρονικό διάστημα: «Δεν υπάρχει μυστικό, υπάρχει αγωνιστικότητα και διάθεση. Ό,τι κούραση έχουμε εμείς, έχουν κι οι αντίπαλοι, όπως κι όλες οι ομάδες που αγωνίζονται σ' αυτούς τους ρυθμούς. Το θέμα είναι να μπορέσεις να διατηρήσεις την αυτοσυγκέντρωσή σου πάνω απ' όλα κι από εκεί και πέρα όλα έρχονται».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags