Ένα τεράστιο βήμα και μάλιστα εύκολα, για την πρόκρισή του στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα έκανε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος... σκόρπισε την Αρμάνι Μιλάνο στο ΟΑΚΑ με 90-63.

Οι Πράσινοι ήταν εξαιρετικοί σε άμυνα και επίθεση, «καθάρισαν» το ματς στην αρχή της τρίτης περιόδου όταν ανέβασαν την διαφορά στο +20, ενώ στην συνέχεια προσέφεραν θέαμα και ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει παίκτες όπως ο Μπατίστα και ο Διαμαντίδης.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Μπατίστα με 15 πόντους, εξαιρετικός σήμερα και ο Ράιτς που σταμάτησε στους 9, όσους είχαν και ο Γιάνκοβιτς με τον Γκιστ. Με 11 πόντους τελείωσαν το ματς ο Σλότερ και ο Παππάς.

Τα τρίποντα και ο φοβερός Μπατίστα!

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε και αυτό το παιχνίδι, όπως το τελευταίο του εντός έδρας στην Ευρωλίγκα κόντρα στον Ομπράντοβιτς. Δηλαδή με... βομβαρδισμό τριπόντων! Την αρχή έκανε ο Γιάνκοβιτς, συνέχισε ο Διαμαντίδης και ο Φώτσης έγραψε το 9-5. Στην συνέχεια οι Πράσινοι προσπάθησαν να παίξουν πιο κοντρόλ μπάσκετ, ενώ παράλληλα με την άμυνά τους είχαν κρατήσει σε χαμηλό σκορ την Αρμάνι. Ο Γιάνκοβιτς ωστόσο με νέο σουτ από τα 6.75μ. Έκανε το 18-7, ενώ το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 23-13.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε και πάλι με τον... αγαπημένο τρόπο των Πρασίνων, καθώς ο Μπλουμς με τρίποντο έκανε το 26-13! Έπειτα όμως ακολούθησε ένα... μπλακ άουτ για τον ΠΑΟ, η Αρμάνι με τρίποντα του Μος επέστρεψε στο ματς και μείωσε σε 28-24. Κάπου εκεί ωστόσο ανέλαβε δράση ο Μπατίστα, ο οποίος με τον Διαμαντίδη να τον «ταίζει» πέτυχε σχεδόν όλους τους πόντους του Παναθηναϊκού και έκανε το 40-26, ενώ το ημίχρονο έκλεισε στο 44-30 με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Γκιστ!

Ασταμάτητος!

Επιστρέφοντας στο παρκέ για το δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έκανε το τέλειο παιχνίδι και... διέλυσε την Αρμάνι Μιλάνο, η οποία έδειχνε ομάδα – καφενείο! Οι Πράσινοι με εξαιρετική άμυνα κράτησαν μακριά από το σκορ τους Ιταλούς, ενώ στην επίθεση με ένα σερί 8-0 έφτασαν γρήγορα – γρήγορα στο 52-30 και στο 58-35. Κάπου εκεί είχε αρχίσει το πάρτι στην εξέδρα και στο παρκέ, ενώ ο Ιβάνοβιτς έβγαλε τον Διαμαντίδη να ξεκουραστεί και άφησε στον πάγκο τους Μπατίστα – Φώτση που έφτασαν νωρίς στα τρία φάουλ. Παρά τις αλλαγές όμως το Τριφύλλι δεν πάτησε καθόλου φρένο, με φοβερό κάρφωμα του Γκιστ έκανε το 68-43, ενώ έκλεισε την περίοδο στο 71-43, τη μεγαλύτερη του διαφορά.

Δοκιμές, ξεκούραση και αποθέωση
 

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο δεν υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ο Παναθηναϊκός με την εξαιρετική του απόδοση είχε «καθαρίσει» το ματς από νωρίς. Ο Ιβάνοβιτς έδωσε χρόνο σε όλους τους παίκτες, όπως στον Μπλουμς και στον Μαυροκεφαλίδη, αλλά και στον νεαρό Μποχωρίδη, ο οποίος λόγω άγχους ωστόσο έκανε πολλά λάθη. Παρά τις πολλές αλλαγές οι Ιταλοί δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι ιδιαίτερο στο ματς, μείωσαν με κάποια «τραβηγμένα» τρίποντα και τελικό αποτέλεσμα ήταν 90-63.

Τα δεκάλεπτα: 23-13, 44-30, 71-43, 90-63

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 11 (1),  Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 9 (2), Φώτσης 7 (1), Παππάς 11 (1), Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης 6 (1), Γκιστ 9 (1), Μπατίστα 15, Μπλουμς 8 (1), Ράιτ 9

Αρμάνι Μιλάνο (Μπάνκι): Ράγκλαντ 13 (3), Μπρουκς 11 (1), Τζεντίλε, Μέλι, Μίτσαμ, Κλέιζα 4, Τζειμς 3, Χάκετ 9 (1), Σάμουελς 18, Μος 5 (1)