Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα που έχει προκύψει εδώ και λίγη ώρα μετά τις διαδοχικές δηλώσεις των αδερφών Γιαννακόπουλων από το πρωί στα ερτζιανά και μόλις λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του 6ου ευρωπαϊκού τροπαίου.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος βγήκε το πρωί στο ραδιόφωνο του "Novasport FM" και δήλωσε "κουρασμένος" μετά από την πολυετή ενασχόλησή του με τον μπασκετικό Παναθηναϊκό εκφράζοντας ανοιχτά την πρόθεση του να αποχωρήσει από την ομάδα.

Λίγο αργότερα ο πρόεδρος της "πράσινης" ΚΑΕ βγήκε και στο ραδιόφωνο του "Sentra" και ερωτηθείς για τις προηγούμενες δηλώσεις δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση και είπε ότι η επόμενη μέρα στον σύλλογο "θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη".

Και σε αυτές οι δηλώσεις του Παύλου, ήρθαν αργότερα να προστεθούν αυτές του Θανάση Γιαννακόπουλου που επιβεβαίωσε την "κούραση" και έκανε λόγο για έναν "καλό Παναθηναϊκό που πρέπει να βρεθεί για να πάρει το τιμόνι της ομάδας".

Η αλήθεια είναι ότι μοιάζει εν μέρει λογικό τα αδέρφια Γιαννακόπουλου μετά από τόσα χρόνια προσφοράς στον Παναθηναϊκού και μετά από μια τόσο μεγάλη επιτυχία να δηλώνουν ότι έχουν κουραστεί.

Γιατί όλα αυτά τα χρόνια κάνουν την υπέρβαση και κάποια στιγμή θα εξέφραζαν την επιθυμία να βρεθεί ο διάδοχος, νεότερος σε ηλικία, που θα μπορεί να σηκώσει το βάρος και να πάρει το τιμόνι συνεχίζοντας το έργο τους, όπως τόνισε, άλλωστε, και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος.

Είναι επίσης βέβαιο ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάποιες εξελίξεις άμεσα. Θα πρέπει να τελειώσει η χρονιά και με ηρεμία, πια, τα αφεντικά να σκεφτούν και τα διοικητικά. Εξάλλου, το μόνο σίγουρο είναι ότι τα αδέρφια Γιαννακόπουλου δεν προτίθενται να αφήσουν ποτέ ακέφαλο τον μπασκετικό Παναθηναϊκό.

Όταν κρίνουν ότι ήρθε η ώρα να φύγουν, θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα έχουν βρει τον ιδανικό αντικαταστάτη που θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις υψηλές απαιτήσεις που έχει χτίσει όλα αυτά τα χρόνια αυτός ο σύλλογος.