Η Ευρωλίγκα έριξε πρόστιμο-μαμούθ στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ύψους 150.000 ευρώ(!), για την είσοδό του στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο του αγώνα με την Μπαρτσελόνα.
Η διοργανώτρια αρχή προτίθεται να κοινοποιήσει την υπόθεση στις αρμόδιες ελληνικές Αρχές, προκειμένου να αποφανθούν, αν ενέχουν περαιτέρω νομικές ευθύνες που να βαραίνουν τον ιδιοκτήτη της "πράσινης" ΚΑΕ.
Παράλληλα, έσκασαν και νέες "καμπάνες" για τη συμπεριφορά των οπαδών του Τριφυλλιού στο παιχνίδι με τους Μπλαουγκράνα.
Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός πρέπει να πληρώσει 10.000 ευρώ για χρήση καπνογόνων, 12.000 για χρήση λέιζερ και άλλα 8.000 για ρήξη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο.
Το συνολικό ποσό ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 180.000 ευρώ και σίγουρα πρόκειται για ιστορικό πρόστιμο από πλευράς Ευρωλίγκας.
Διαβάστε και τη σχετική ανακοίνωση...
"Ο ανεξάρτητος δικαστής της Ευρωλίγκας ανακοίνωσε ποινή που θα αποτελέσει το παράδειγμα για το μέλλον κατά του Παναθηναϊκού έχοντας ανακαλύψει ότι ένας παράγοντας της ομάδας χρησιμοποίησε ακραίες απειλές κόντρα στους διαιτητές το βράδυ της Δευτέρας μετά τη νίκη με 86-85 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο τρίτο ματς των πλέι οφ.
Έχοντας αναλύσει τα γεγονότα, ο δικαστής τιμώρησε με πρόστιμο 150.000 ευρώ τον Παναθηναϊκό την Τρίτη.
Στο επίσημο φύλλο αγώνος έχει γραφτεί ότι από τους διαιτητές ότι ο κύριος Δημήτρης Γιαννακόπουλος μπήκε στα αποδυτήρια τους μετά τη νίκη της ομάδας, προσπάθησε να επιτεθεί σωματικά σε έναν διαιτητή και απείλησε τόσο τον ίδιο, όσο και την οικογένεια του.
Στην εξήγηση για το ποσό του προστίμου, ο δικαστής τονίζει την βαρύτητα των απειλών που έγιναν από τον κύριο Γιανακόπουλο και την επανάληψη της κακής συμπεριφοράς του ίδιου ατόμου που και στο παρελθόν έχει βλάψει την εικόνα της διοργάνωσης.
Η Ευρωλίγκα θέλει να καταδικάσει τα γεγονότα που παρουσιάζονται στο φύλλο αγώνος και επιβεβαιώνει ότι όποιος απειλεί την ασφάλεια αυτών που συμμετέχουν ή βρίσκονται στα παιχνίδια, θα αντιμετωπίζεται με απόλυτη σοβαρότητα. Η διοργάνωση θα εφαρμόσει κάθε κανονισμό προκειμένου να εξασφαλίσει την ακεραιότητα της διοργάνωσης πέρα από κάθε συζήτηση και θα έχει μηδενική ανοχή σε κάθε πράξη βίας μέσα στα γήπεδα.
Με δεδομένο ότι όσα συνέβησαν στην Αθήνα δεν έχουν ξαναγίνει, η Ευρωλίγκα ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές που πλέον πρέπει να αποφασίσουν αν υπάρχουν νομικές επιπλοκές στην υπόθεση, πέρα από την δικαιοδοσία της διοργάνωσης.
Επιπλέον υπάρχουν πρόστιμα για όσα έχουν συμβεί κατ’ επανάληψη από τον Παναθηναϊκό, δηλαδή 10.000 ευρώ για ρήξη κροτίδων, 12.000 ευρώ για τη χρήση λέιζερ και 8.000 ευρώ για τη ρίψη αντικειμένων".
ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΖΟ για τον Παναθηναϊκό από τον Ολυμπιακό με πρώην "πράσινο" αστέρα; Διάβασε ΕΔΩ
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο