Facebook Pixel Β. Σκουντής: Το «πράσινο ταβάνι» και η ώρα του Ιτούδη
Μπάσκετ
| 2015-04-23 12:26:00

Β. Σκουντής: Το «πράσινο ταβάνι» και η ώρα του Ιτούδη

Β. Σκουντής: Το «πράσινο ταβάνι» και η ώρα του Ιτούδη

Τη Δευτέρα ο Παναθηναϊκός είχε σώσει και την ψυχή του και την (τέταρτη) παρτίδα, αλλά χθες αναγκάστηκε να υποταχθεί στη σκληρή μοίρα του που μάλιστα τον κτύπησε ξαφνικά και απροσδόκητα.

Mέσα σε ένα δίλεπτο όταν το 41-45 που υπήρξε προϊόν της λυσσασμένης άμυνας και του ασίγαστου πάθους του μετατράπηκε σε 41-58 και αυτό το 13-0 έστειλε τους μεν Ρώσους στη Μαδρίτη, τους δε «πράσινους» στη... Θεσσαλονίκη, όπου χρωστούν το ματς με τον Αρη!

Στο τέλος της ημέρας προκρίθηκε δικαίως η καλύτερη ομάδα, ωστόσο ο Παναθηναϊκός πούλησε φτηνά και πολύ γρήγορα το momentum του και έχασε την ευκαιρία να παραμείνει ανταγωνιστικός για περισσότερη ώρα, με ό,τι αυτό θα συνεπαγόταν στην εξέλιξη του ματς...

Την ώρα, λοιπόν, που γινόταν χαμός στο ίσωμα και οι «πράσινοι» όρθωναν το ανάστημά τους, ο Ιτούδης έκανε μια (φυσιολογική) κίνηση που αποδείχθηκε ματ: επανέφερε τον Κάιλ Χάινς, ο οποίος όρμαγε σε όλες τις φάσεις και δεν άφηνε τίποτε να πέσει κάτω στις δυο ρακέτες. Ως εκ τούτου ο «σέντερ τσέπης» συμπλήρωσε το παζλ που είχαν αρχίσει από πολύ νωρίς να σχηματίζουν ο Νάντο Ντε Κολό με το κρύο αίμα (και τα 4/4 τρίποντα) και ο Αντρέι Κιριλένκο με το double-double (13 πόντοι, 10 ριμπάουντ).

Χθες γιορταζόταν η παγκόσμια ημέρα της Γης, στην οποία δεσπόζει η «πράσινη ανάπτυξη», που διακόπηκε, αλλά συνεχίζεται! Το οξύμωρο σχήμα εξηγείται επαρκώς, διότι μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην κατάφερε να ισοφαρίσει και να παίξει τα ρέστα του στη Μόσχα και να εγκαταλείπει τη διοργάνωση με τον ανεκπλήρωτο πόθο του να πετύχει την απόλυτη υπέρβαση, ωστόσο δημιούργησε μια παρακαταθήκη για την επόμενη μέρα και κυρίως για την επόμενη γενιά του.

Συν τοις άλλοις -και αυτό είναι επίσης ένα σημαντικό όφελος- οι «πράσινοι» κατέβηκαν από τη σκηνή υπό τις επευφημίες του κόσμου τους, που εκτίμησε την προσπάθεια και αναγνώρισε το δίκαιον του αποτελέσματος.

Ανεξαρτήτως του πόσο πιέστηκε, δυσκολεύτηκε ή... φοβήθηκε, η ΤΣΣΚΑ χθες είχε τα καίρια αμυντικά ανακλαστικά που της είχαν λείψει στον προηγούμενο αγώνα: αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στο σημείο, το οποίο απέβη κιόλας καθοριστικό και μάλιστα κόντρα στη ροή του αγώνα, όταν δυο τρεις βιαστικές επιθέσεις του Παναθηναϊκού και οι άμεσες αντιδράσεις των Ρώσων και στις δυο πλευρές του γηπέδου έγραψαν τον πρώιμο επίλογο...

Τη Δευτέρα ο Παναθηναϊκός έβαλε 16 στα 31 τρίποντα, αλλά χθες μέτρησε επτά άστοχα μέχρι να το... ματώσει ο Διαμαντίδης και ο τελικός λογαριασμός έγραψε 4 στα 21. Το αποτέλεσμα; Ενώ στον τρίτο αγώνα το κρεσέντο από τα 6μ.75 του επέτρεψε να σκοράρει 86 πόντους, χθες έβαλε 31 λιγότερους (55) και με τέτοιο σκορ δεν μπόρεσε να κρατηθεί έως το τέλος ζωντανός, παρά την προσήλωση που έδειξε στην άμυνα.

ΥΓ.: Eνα «παιδί» του Παναθηναϊκού οδηγεί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Μαδρίτη και προσδοκά βασίμως να γίνει ο πρώτος Ελληνας προπονητής που θα στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης με μια ξένη ομάδα. Μέχρι πρόπερσι όλοι ήξεραν ότι ο Ιτούδης ήταν ένας εξαιρετικός assistant, τώρα πια ολόκληρη η ευρωπαϊκή πιάτσα βεβαιώθηκε ότι πρόκειται για έναν σπουδαίο προπονητή.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags