Δεν ξέρω τι, αλλά εικάζω ότι ως αληθινός τζέντλεμαν θα παραδέχτηκε ιπποτικά το προφανές: ο ωσεί παρών στο πρώτο ημίχρονο Αμερικανός, μεταμορφώθηκε σε δαιμονισμένη Νέμεση που σκότωσε τον Παναθηναϊκό (με 20 από τους 22 τελευταίους πόντους της Λοκοκοτίβ στην τρίτη περίοδο) και τον στέλνει σε μια καινούργια «αποστολή αυτοκτονίας» την ερχόμενη Παρασκευή στη Σμύρνη.

Χθες οι «πράσινοι» γνώρισαν την τέταρτη ήττα τους σε έξι αγώνες και έδειξαν για άλλη μια φορά κάμποσες και μάλιστα κτυπητές αδυναμίες, ενώ αποδεικνύεται ότι το φορμάρισμα εν όψει των δυο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό εκτός από πρώιμο ήταν επίσης βραχείας διάρκειας και αναλώσιμο: κοινώς εξατμίστηκε γρήγορα και άφησε πίσω τους τις χίμαιρες με τις οποίες είναι καταδικασμένοι να παλεύουν σε κάθε ματς της Ευρωλίγκας.

Ο Παναθηναϊκός ανέκαμψε από το 8-21 και κατάφερε να περάσει μπροστά με 34-33, αλλά έμεινε εκεί και πλήρωσε πολύ ακριβά τις κακοτεχνίες, τις ανορθογραφίες και τις ολιγωρίες του, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Τα στοιχεία τα οποία ως επί το πλείστον του έλειψαν ήταν η ενέργεια που είναι εκ των ων ουκ άνευ σε έναν εντός έδρας και μάλιστα κρίσιμο αγώνα και η διάρκεια στην (καλή) απόδοσή του: προφανώς δεν θα μπορούσε να ρίξει στο καναβάτσο τη Λοκομοτίβ Κουμπάν μονάχα με 12-13 λεπτά αποτελεσματικού μπάσκετ, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που βρήκε απέναντί του έναν διάβολο μεταμφιεσμένο σε παίκτη του μπάσκετ!

Μετά και από αυτήν την ήττα, σε συνδυασμό με τα ζητήματα που ανακύπτουν από την απόδοσή του και την αδυναμία του να επιβάλει το δικό του στυλ παιχνιδιού (όποιο κι αν είναι και όπως κι αν νοείται), τα μεν περιθώρια στενεύουν, η δε ανασφάλεια μεγαλώνει. Στην παρούσα φάση το πλέον ανησυχητικό γεγονός είναι ότι οι «πράσινοι» δεν έχουν εμπεδώσει ακόμη τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία που θα στοιχειοθετούν μια συγκεκριμένη ταυτότητα και θα τους οδηγήσουν σε μια σταθερή πορεία, κάτι το οποίο ασφαλώς δεν αρέσει στον Τζόρτζεβιτς, ούτε τον κολακεύει...

Στην αντίπερα όχθη, ο Μπαρτζώκας νίκησε για δεύτερη φορά μέσα σε έναν μήνα τον... βιωματικό αντίπαλό του, άλωσε το ΟΑΚΑ με μια τρίτη διαφορετική ομάδα (μετά το Μαρούσι και τον Ολυμπιακό) και ασφαλώς πιστώνεται την εξαιρετική εικόνα και την εντυπωσιακή πορεία της Λοκομοτίβ.

Το ευτράπελο της υπόθεσης είναι ότι, σε πείσμα των συνηθειών και του παρελθόντος του, χθες παρουσιάστηκε εξόχως ήρεμος, έμεινε για πολλή ώρα καθισμένος στον πάγκο, δεν ωρυόταν και το κυριότερο: φορούσε πράσινη γραβάτα που χρειάστηκε να τη ζουμάρει η κάμερα στην εκπομπή του NOVASports για να φανεί ότι είχε και μια πολύ λεπτή κόκκινη ρίγα!

Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός έδεσε άσχημα τον δικό του κόμπο και τώρα ψάχνει καθρέφτη για τον ξαναφτιάξει...

Πηγή: sentragoal.gr