Facebook Pixel Αυτή είναι η διαφορά από τον Παναθηναϊκό!
Μπάσκετ
| 2016-01-16 01:10:00

Αυτή είναι η διαφορά από τον Παναθηναϊκό!

Αυτή είναι η διαφορά από τον Παναθηναϊκό!

Ο Γιώργος Κογκαλίδης εξηγεί στον SportDog γιατί η ήττα του Ολυμπιακού από την Μπάμπεργκ δείχνει ότι οι Ερυθρόλευκοι μπορούν να πάνε μακριά στην Ευρωλίγκα. 

Το ότι δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι στο Top16 είναι αξίωμα. Ο Ολυμπιακός το έμαθε με σκληρό τρόπο, καθώς είδε την Μπάμπεργκ να σβήνει με μια μονοκοντυλιά τη νίκη του επί της Λαμποράλ Κούτσα και να τον στέλνει ξανά στην… αφετηρία.

Η εξάρτηση (παράλογο;) του επιθετικού παιχνιδιού από τον Βασίλη Σπανούλη, που ήταν κάκιστος, είναι μια εξήγηση για την ήττα. Βεβαίως, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα τρεις από τους βασικούς πυλώνες (Σπανούλης - Μάντζαρης - Πρίντεζης) ήταν… σε άλλο γήπεδο. Προσθέστε και την ατυχία με τον τραυματισμό του Χάντερ κι έχετε σχεδόν μια πεντάδα εκτός δράσης (βλέπε σε κακή βραδιά).

Οι τρεις ασίστ στο πρώτο ημίχρονο και 10 συνολικά, εξηγούν γιατί έχασε για πρώτη φορά στην έδρα του από γερμανική ομάδα, καθώς υπήρξε έλλειμμα δημιουργίας. Και στο πίσω μέρος του γηπέδου το 6/9 τρίποντα του πρώτου ημιχρόνου δείχνει ότι οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι είχαν "καθαρό μυαλό" και τύχη.

Ο Ολυμπιακός έχασε, αλλά δεν παραδόθηκε. Η άμυνα αξιοπρέπειας και πείσματος στο τρίτο δεκάλεπτο, τη στιγμή που η ήττα έμοιαζε να είναι βαρύτερη απ΄ όσο μπορούσε να αντέξει, η ολική επαναφορά (έστω κι 11 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε), όταν και με τρίποντο του Σπανούλη μειώθηκε το σκορ σε 72-74, είναι τα στοιχεία που μπορεί να κρατήσει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Χάκετ και Στρόμπερι έμοιαζαν κάποια στιγμή να το έχουν πάρει επί προσωπικού, ο Παπαπέτρου ύψωσε ανάστημα όταν όλα έμοιαζαν χαμένα κι αυτά είναι εμπειρίες, είναι… δρόμος. Κι αν η ιστορία γράφεται με νίκες, ο Ολυμπιακός έδειξε με την ήττα του ότι μπορεί να πάει μακριά, καθώς ακόμα και στις κακές του βραδιές είναι ανταγωνιστικός.

Η παρέα του "Σφαιρό" σιχαίνεται την ήττα και το δείχνει. Κι αυτή είναι η διαφορά (όχι πως συντρέχουν λόγοι για απευθείας σύγκριση) με τον Παναθηναϊκό της Πέμπτης. Όντας σε τραγική βραδιά κατόρθωσε να γυρίσει το παιχνίδι μέσα από την άμυνα και να το διεκδικήσει εκ νέου. Κι αν η επίθεση είναι θέμα ημέρας (δεν μπορεί κάθε βράδυ να είναι όλοι τόσο κακοί), η άμυνα είναι θέμα διάθεσης και άποψης.

Όλα αυτά θα είχαν μηδενική αξία, αν ο Ολυμπιακός κέρδιζε, όμως μέσα από την ήττα έχει πολλά να κρατήσει. Κι αυτό είναι στοιχείο ομάδας που στοχεύει ψηλά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags