Facebook Pixel Οριστικό; Απάντηση - βόμβα από ΑΕΚ!
Μπάσκετ
| 2016-04-26 10:18:00

Οριστικό; Απάντηση - βόμβα από ΑΕΚ!

Οριστικό; Απάντηση - βόμβα από ΑΕΚ!

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση αποκλεισμού της "Ένωσης" από το ελληνικό πρωτάθλημα!

Από μια λεπτή κλωστή κρέμεται η τύχη της ΑΕΚ και της Εθνικής Ελλάδας μπάσκετ, μετά το τελεσίγραφο της FIBA που γνωστοποίησε ότι όποιες ομάδες παραστούν στην συνεδρίαση για το Eurocup, τότε θα πρέπει να αποβληθούν από τα εγχώρια πρωταθλήματά τους, ειδάλλως θα υπάρχουν αποκλεισμοί και για τις εθνικές ομάδες.

Η ΕΟΚ έστειλε χθες επιστολή στην ΑΕΚ, καλώντας την να ακυρώσει την συμφωνία με το Eurocup, ωστόσοι οι άνθρωποι της ομάδας δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν βήμα πίσω και απ' ότι φαίνεται έχουν πάρει την οριστική τους απόφαση.

Όπως λένε από την "κιτρινόμαυρη" ΚΑΕ, η ΑΕΚ θα δώσει το "παρών" στην συνεδρίαση των ομάδων του Eurocup στο Λονδίνο την Μεγάλη Παρασκευή και φυσικά αυτό σημαίνει ότι εμμένει στην αρχική της θέση και να μην πάρει μέρος στο νεοσύστατο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι διοικούντες την Ένωση έλεγαν ότι αρχικά είχαν διάθεση να πάρουν μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA, αλλά στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι ούτε μεγάλος ανταγωνισμός θα υπήρχε, ούτε τα οικονομικά οφέλη ήταν αρκετά για να την δελεάσουν.

Τέλος, όπως λένε τα κριτήρια της παγκόσμιας ομοσπονδίας δεν είναι τα ίδια για όλες τις ομάδες, καθώς δεν έχει δείξει διάθεση να τιμωρήσει άλλες ομάδες που συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα, στην περίπτωση της Ελλάδας, τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Πάντως, εφόσον οι "κιτρινόμαυροι" διατηρούν την αρχική τους θέση, τότε είναι σίγουρο πως θα έχουμε καταιγισμό εξελίξεων, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και λύση μέσω της δικαστικής οδού για όσες ομάδες δεν επιλέξουν την FIBA.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags