Ο Ολυμπιακός έκανε το τέλειο παιχνίδι, που έψαχνε, κόντρα στην Εφές, πήρε και σχετικά άνετα στο τέλος τη νίκη και έτσι έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στο φάιναλ-φορ.

Έπαιξε αμυνάρα, κυρίως στο τέταρτο δεκάλεπτο, και είχε για ένα ακόμη παιχνίδι σε μεγάλη βραδιά τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος, οδεύοντας στα 35 του χρόνια, είναι σαν τον παλιό καλό κρασί. Όσο μεγαλώνει, τόσο γίνεται καλύτερος.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, που μετά και τα προβλήματα, που είχε ο V-Span, είπαν ότι δύσκολα θα μπορέσει να επανέλθει στο γνώριμό του πρόσωπο. Ενας, όμως, από τους σπουδαιότερους παίκτες όλων των εποχών απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο.

Δεν είναι μόνο τα τρίποντα, που σημείωσε. Είναι ο τρόπος, που καθοδήγησε τους συμπαίκτες του, είναι η τεράστια προσωπικότητά του, που τρομάζει τους αντιπάλους.

Ακόμη, βέβαια, δεν έχει τελειώσει η πρόκριση. Την Τρίτη θα γίνει το τελευταίο ματς και ο Ολυμπιακός δεν θέλει να την πατήσει. Είναι το φαβορί, αλλά ξέρει ότι η Εφές είναι μία απρόβλεπτη ομάδα και πρέπει να προσέξει πολύ, αν θέλει να πάει στο φάιναλ-φορ και να συναντήσει την ΤΣΣΚΑ.