Facebook Pixel Ανάλυση για το Ολυμπιακός - ΠΑΟ: «Έτσι θα χτυπήσουν Σφαιρόπουλος, Πασκουάλ»
Μπάσκετ
| 2017-11-10 17:59:00

Προβλέψεις - «φωτιά» για το αποψινό ντέρμπι: «Έτσι θα χτυπήσουν Σφαιρόπουλος, Πασκουάλ»

του Γιώργου Κτενά
 Προβλέψεις - «φωτιά» για το αποψινό ντέρμπι: «Έτσι θα χτυπήσουν Σφαιρόπουλος, Πασκουάλ»

Συνέντευξη - ανάλυση Λυκογιάννη για τη μάχη «αιωνίων».

 

Στη σκληρή άμυνα και τα ελεύθερα τρίποντα θα προσπαθήσει να κερδίσει το ντέρμπι Ευρωλίγκας με τον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ενώ ο Τσάβι Πασκουάλ θα προσπαθήσει να ελέγξει τον ρυθμό.

Αυτό σχολίασε σε συνέντευξή του στο sportdog.gr ο προπονητής του Κολοσσού, Άρης Λυκογιάννης, συμπληρώνοντας ότι ο Παναθηναϊκός">Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα στη ρακέτα εναντίον όλων των αντιπάλων, για αυτό και ο Μιλουτίνοφ μπορεί να αποδειχτεί κλειδί σήμερα για τον Ολυμπιακό.

Ακόμα, αναφέρθηκε στους Όγκαστ και Ντένμον, αλλά και στον Γουίλτζερ που χρειάζεται 1,5-2 μήνες για να βρεθεί στο επίπεδο του Ολυμπιακού.  

«Σε παιχνίδια τέτοιου επιπέδου δεν χωρούν προβλέψεις, καθώς είναι περισσότερο θέμα ημέρας για κάθε ομάδα η νίκη. Και οι δύο δεν είχαν επιτυχημένα τελευταία αποτελέσματα, καθώς ο Ολυμπιακός είχε βαριά ήττα στη Βαρκελώνη και ο Παναθηναϊκός έχασε ένα δικό του παιχνίδι στη Μπασκόνια και έχει και τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ. Και για τις δύο ομάδες είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι, που θα τους βοηθήσει να ανακάμψουν», ήταν το αρχικό σχόλιο του Άρη Λυκογιάννη στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τη μάχη των πάγκων και πού περιμένει να ποντάρουν Σφαιρόπουλος και Πασκουάλ:

«Ο Ολυμπιακός θα εκμεταλλευτεί την έδρα του και θα χτυπήσει μέσα στη ρακέτα που ο Παναθηναϊκός φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα με όλους τους αντιπάλους. Οπότε ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί τον Μιλουτίνοφ. Ο Παναθηναϊκός θα στηριχτεί στη γνωστή πεντάδα που πηγαίνει σε όλα τα ματς και πολλά θα εξαρτηθούν από την παρουσία των Καλάθη και Ρίβερς. Περιμένω ο Πασκουάλ να επιδιώξει να πάει το παιχνίδι σε δικό του ρυθμό, να τον ελέγξει. Ο Σφαιρόπουλος, από την άλλη, θα θελήσει να υπάρξει σκληρή άμυνα, για να μπορεί να φύγει σε ανοιχτό γήπεδο και να αποκτήσει ψυχολογία. Με ελεύθερα τρίποντα και τρανζίσιον, θα επιδώξει να βάλει και τον κόσμο στο παιχνίδι».

Είπατε ότι ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει πρόβλημα μέσα στη ρακέτα και, ήδη, υπάρχουν διάφορες φωνές που κάνουν λόγο για ανάγκη ενίσχυσης στη θέση «5». Πώς το σχολιάζετε;

«Δεν ξέρω αν χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, καθώς και ο Βουγιούκας είναι έμπειρο παιδί και γνωρίζει πώς να διαχειριστεί καταστάσεις και ο Όγκαστ είναι αθλητικός ψηλός, αλλά χρειάζεται χρόνο να προσαρμοστεί σε αυτό το επίπεδο. Είναι νωρίς ακόμα για τις διοργανώσεις, ώστε να υπάρξει σαφής εικόνα για το τι χρειάζεται».

Πλην του Όγκαστ χρόνο δείχνει να χρειάζεται και ο Ντένμον. Την ίδια στιγμή που ο Παππάς διανύει καλή περίοδο.

«Ο Ντένμον είναι ταλαντούχος γκαρντ, αλλά χρειάζεται και αυτός χρόνο για να καταλάβει καλύτερα τι γίνεται. Ο Παππάς έχει βρει ρυθμό, επιθετικά προσπαθεί να πάρει φάσεις, να βγει μπροστά. Έχει ικανότητες για να παίζει σε αυτό το επίπεδο, θα φανεί σε βάθος χρόνου, στη διάρκειά του αν φέτος είναι έτοιμος να βγει μπροστά».

Τέλος, θα ήθελα να μου πείτε δύο λόγια για Γουίλτζερ, που ήρθε για να αντικαταστήσει τον Τιλί;

«Είναι παίκτης που στον Ολυμπιακό δεν τον περιμένουν άμεσα. Θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, για αυτό θεωρώ ότι περισσότερο αυτή τη στιγμή θα καλύψουν ο Αγραβάννης με τον Πρίντεζη τη θέση "4". Μετά από 1.5-2 μήνες θα είναι εντελώς έτοιμος για να παίξει σε αυτό το επίπεδο ο Γουίλτζερ».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags