Facebook Pixel Πικρές αλήθειες για Ολυμπιακό και ανώμαλη προσγείωση - Ατάκα-φωτιά για Σπανούλη - «Θα γίνει μακελειό»
Μπάσκετ
| 2018-10-15 15:50:00

Πικρές αλήθειες για Ολυμπιακό, ανώμαλη προσγείωση - Ατάκα-φωτιά για Σπανούλη - «Θα γίνει μακελειό»

του Γιώργου Κτενά
Πικρές αλήθειες για Ολυμπιακό, ανώμαλη προσγείωση - Ατάκα-φωτιά για Σπανούλη - «Θα γίνει μακελειό»

Φαρμακερή συνέντευξη από τον Μιχάλη Λεάνη στο Sportdog.

Κουρασμένος, χλωμός και ασύνδετος παρουσιάστηκε ο Ολυμπιακός εναντίον της Κύμης, για αυτό και παραλίγο να χάσει το παιχνίδι, σύμφωνα με όσα σχολίασε στο sportdog.gr ο Μιχάλης Λεάνης.

Ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ και τη δύσκολη εβδομάδα που ακολουθεί, στην απουσία του Βασίλη Σπανούλη, αλλά και στην παλιά φουρνιά παικτών που θα πρέπει να σπρώξουν και τους νεότερους.

Ακόμα, μίλησε για τη φετινή Ευρωλίγκα, την παρουσία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού σε αυτή, αλλά και για τις υπόλοιπες ομάδες που ξεχωρίζουν σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

«Φάνηκε κουρασμένος ο Ολυμπιακός, χλωμός, ασύνδετος, δεν βρέθηκε σε λειτουργία η άμυνα που είχε με τη Χίμκι. Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν παίζει μόνο ο Ολυμπιακός στο παρκέ. Δεν λειτούργησε η επιθετική άμυνα πάνω στην μπάλα, οι γρήγορες βοήθειες, δεν λειτούργησαν οι γρήγορες αποφάσεις, που είναι στοιχεία του Μπλατ. Δεν τα είχε ο Ολυμπιακός αυτά, αλλά από την άλλη πλευρά αν ήταν κακός ο Ολυμπιακός θα βλέπαμε ένα μέτριο ματς. Το παιχνίδι με την Κύμη, όμως, ήταν ποιοτικό ματς, κι αυτό οφείλεται στη σοβαρή της παρουσία», σχολίασε αρχικά ο Μ. Λεάνης στο sportdog.gr και συμπλήρωσε:

«Δεν ήταν μόνο η Κύμη που έπαιξε καλά σε αυτή την αγωνιστική, πολλές από τις ομάδες της δεύτερης γραμμής έπαιξαν καλό μπάσκετ: Το Περιστέρι, ο Προμηθέας, ο Ήφαιστος στο δεύτερο ημίχρονο. Και το Ρέθυμνο με το Λαύριο είδαμε ωραίο μπάσκετ. Και από την ΑΕΚ είδαμε καλό μπάσκετ στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, που έχουν ωριμάσει και θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω. Θα έχει ανέβει το επίπεδο αν συνεχίσουν έτσι. Αν ανεβάσουν το επίπεδο οι εκτός Ευρωλίγκας ομάδας, θα γίνει και πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα».

Έλειπε η ενέργεια από τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με την Κύμη, λόγω και του αγώνα που είχε προηγηθεί με την Χίμκι, αλλά και για το ματς που ακολουθεί με την Μπασκόνια; 

«Η ενέργεια πολλές φορές είναι θέμα μυαλού, όχι μόνο φυσικών δυνάμεων. Αν πίστευαν ότι θα πάρουν το παιχνίδι με συνοπτικές διαδικασίες και δεν θα είναι σοβαρός αντίπαλος η Κύμη, πολύ εύκολα μπορούσαν να χάσουν τον βηματισμό τους. Σίγουρα είχαν στο μυαλό τους να κρατήσουν απόθεμα δυνάμεων, γιατί υπάρχει και το εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπασκόνια».

Το πρόβλημα χωρίς Σπανούλη

Η απουσία του Σπανούλη από το παρκέ θα μπορούσαμε να πούμε ότι επηρέασε στον Ολυμπιακό και, ίσως, υπήρχε κάποια σχετική χαλαρότητα;

«Η απουσία του Σπανούλη μετράει στο ότι θα μπορούσαν να είχαν εκδηλωθεί επιθέσεις με περισσότερο μυαλό και αποτελεσματικότητα. Πιστεύω ότι το κυριότερο ήταν ότι αφενός μεν αντιμετωπίστηκε ως παιχνίδι δεύτερης κατηγορίας, ενώ υπάρχει και η δύσκολη εβδομάδα που ακολουθεί. Ίσως δεν μπήκαν αρκετά συγκεντρωμένοι και δεν έβγαλαν την απαραίτητη ενέργεια. Παρόλα αυτά υπάρχουν παίκτες που ξέρουν την πιάτσα και τις ομάδες, αλλά και αυτοί δεν είχαν  την παρουσία που όφειλαν να έχουν. Αυτοί θα πρέπει να βοηθήσουν τους νεοφερμένους για να μπουν στο κλίμα, η παλιά φουρνιά».

«Θα γίνει μακελειό»

Τέλος, θα ήθελα να μου πείτε δύο λόγια για τη φετινή Ευρωλίγκα, κι αν θεωρείτε ότι μπορούμε να έχουμε δύο ελληνικές ομάδες στην 8άδα και μία στο Final 4;

«Θεωρώ ότι στην 8άδα έχουμε την δυνατότητα να έχουμε δύο ομάδες και θα τα καταφέρουμε να τις έχουμε. Είναι υπερβολικά νωρίς για όλα τα υπόλοιπα όμως. Έχουμε μόλις μια αγωνιστική ως δείγμα, υπάρχουν ακόμα 29 αγώνες, πρόκειται για Μαραθώνιο. Ακόμα κι όταν τελειώσει ο πρώτος γύρος δεν ξέρω τι θα γίνει. Οι αποστάσεις είναι κοντινές: Η φετινή Εφές δεν έχει σχέση με την περσινή, η Μακάμπι έχει να φανεί από το 2014 τόσο συγκροτημένη και ανταγωνιστική, η Χίμκι δεν θα είναι αυτή που είδαμε στο πρώτο ματς. Δεν πιστεύω ότι η Ζαλγκίρις, από το περσινό Final 4, θα έχει και φέτος την ίδια πορεία. Αλλά μπορεί στη θέση της να βρεθεί η Μπασκόνια. Που έχει διατηρήσει την ομογένειά της και δεν πλακώθηκε στην αγορά παικτών. Η Ρεάλ είναι μέσα στο κόλπο, η ΤΣΣΚΑ, η Φενέρ. Μαζί με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, φτάνουμε στις έξι. Αν προσθέσουμε την Εφές, την Μακάμπι και τη Χίμκι, γίνεται ήδη μακελειό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Οβίδα» από Θεσσαλονίκη: «Έτσι δε βγάζουμε πρωτάθλημα» - «Αυτοί το χάλασαν» - «Πέσιμο» σε Πασκουάλ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags