Σαν ένα παραδοσειακό ντέρμπι της ACB εξελίχθηκε η αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής της Euroleague ανάμεσα σε Γκραν Κανάρια και Μπαρτσελόνα. Η ομάδα από τα Κανάρια Νησιά, στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της ιστορίας της στην Euroleague έφτασε στη νίκη, χάρη σε βολές του Κλέβιν Χάνα λίγο πριν από το τέλος.

Ο πρώην παίκτης της Μούρθια πήρε το φάουλ από τον Σίνγκλετον και με εύστοχο ζευγάρι βολών χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, καθώς στο τελευταίο σουτ του αγώνα ο Κέβιν Πάνγκος δεν βρήκε στόχο. Έτσι, οι νικητές θα ταξιδέψουν με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στην Αθήνα, ώστε να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, την ίδια στιγμή που η Μπαρτσελόνα υποχώρησε στο 0-2.

Η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που πήρε τον έλεγχο του αγώνα μετά τα το πρώτο τρίλεπτο, χάρη σε έναν πολύ αποτελεσματικό Κέβιν Πάνγκος (9-19, 6'). Ραμπασέδα και Όλιβερ έδωσαν λύσεις και η η διαφορά μειώθηκε (13-19, 8'). Η Μπαρτσελόνα διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, με μπροστάρη τον Ερτέλ για το 18-26.

Οι παίκτες του Μαλδονάδο πήραν τον ρυθμό του αγώνα και χάρη σε Μπάλβιν και Τιλί κατάφεραν να μειώσουν σε απόσταση... βολής (30-33, 14'). Οι παίκτες του Πέσιτς είχαν... μπλοκάρει επιθετικά και αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Γκραν Κανάρια, η οποία προσπέρασε με τον Στρόμπερι (37-36, 16'). Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο ματς μέχρι το τέλος του ημιχρόνου για το 44-44.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο στα Κανάρια Νησιά. Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, με τον Σίνγκλετον να δίνει προβάδισμα στην Μπαρτσελόνα (53-54, 25'). Ερτέλ και Σεραφέν ανέλαβαν δράση για την Μπαρτσελόνα, με τη ομάδα του Πέσιτς να κρατά το προβάδισμα μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (64-69).

Με... ώθηση από το καλό τρίτο δεκάλεπτο μπήκε στην τέταρτη περίοδο η Μπαρτσελόνα και κατάφερε να «χτίσει» προβάδισμα με Κούριτς και Οριόλα (70-77, 34'). Η Γκραν Κανάρια έδειξε... σφυγμό και χάρη στον Έβανς μείωσε σε απόσταση «αναπνοής» (81-82, 37'). Οι γηπεδούχοι είχαν βρει ρυθμό και ο Έβανς με λέι απ ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση σε κρίσιμο σημείο (85-84, 39').

Σίνγκλετον και Κούριτς με δικές τους βολές έκαναν το σκορ 85-86, όμως ο Χάνα πήρε το φάουλ από τον Σίνγκλετον σε μια επίθεση που έμοιαζε... σκοτωμένη. Ο έμπειρος γκαρντ μέτρησε 2/2 βολές και έκανε το σκορ 87-86, το οποίο έμεινε μέχρι τέλους, καθώς ο Πάνγκος αστόχησε στο τελευταίο σουτ του αγώνα για την Μπαρτσελόνα.

Τα δεκάλεπτα: 18-26, 44-44, 64-69, 87-86.

Πηγή: sdna.gr