Η ΤΣΣΚΑ ήταν ανώτερη από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, πάτησε... γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και επικράτησε της Αρμάνι Μιλάνο (101-95), σε ένα αποτέλεσμα το οποίο ήταν... δώρο τόσο για τον Παναθηναϊκό, όσο και για τον Ολυμπιακό.

Η ρωσική ομάδα ανέβηκε στο 20-5, με το πέρας 25 αγωνιστικών στην διοργάνωση, την ίδια στιγμή που η πρωταθλήτρια Ιταλίας υποχώρησε στο 13-12, σε ένα αποτέλεσμα το οποίο «βόλεψε» Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, στην... μάχη των δύο αιωνίων για την πρώτη οκτάδα της Euroleague.

Οι γηπεδούχοι πήραν από νωρίς τα ηνία του αγώνα και με τον Ντε Κολό να παίρνει προσπάθειες κατάφερε να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα ενός σουτ (27-24). Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη για τους γηπεδούχους. Ο Χίγκινς φώναξε παρών και έχοντας βοήθειες από τον Κλάιμπερν η διαφορά αυξήθηκε για το 51-43 του πρώτου μέρους, με την Αρμάνι να μην χάνει την επαφή της στο σκορ, χάρη στον Νέντοβιτς.

 

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο ξεκάθαρα. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την ένταση στο παιχνίδι τους και βρήκαν λύσεις από τον Χάντερ και με την άμυνα να περιορίζει τη δράση του Μάικ Τζέιμς η διαφορά αυξήθηκε στο τέλος του δεκαλέπτου (76-66). Ο ρυθμός βρισκόταν στα χέρια των παικτών του Ιτούδη. Ένα επί μέρους 10-1 στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου έφερε τη διαφορά στους 19 πόντους (86-67, 34'). Μέχρι το τέλος του αγώνα και παρά την προσπάθεια των παικτών του Πιανιτζιάνι, τα πράγματα δεν άλλαξαν, με την ΤΣΣΚΑ να φτάνει στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 27-24, 51-43, 76-66, 101-95.

ΠΗΓΗ: sdna.gr