Παναθηναϊκός - Γιώργος Παπαγιάννης: Ο διεθνής σέντερ εμφανίστηκε ανυπόμονος και αποφασισμένος ενόψει των πλέι οφ της Euroleague, μιλώντας στην ΠΡΑΣΙΝΗ.

Ο Έλληνας άσος τόνισε πως είναι πανέτοιμος για την επερχόμενη σειρά με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, από την οποία ο Παναθηναϊκός θέλει να πάρει εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό, ενώ αποθέωσε τον Ρικ Πιτίνο, εκφράζοντας την άποψη ότι βελτίωσε την ψυχολογία των παικτών του και τον τρόπο που λειτουργεί η ομάδα στην άμυνα.

Αναλυτικά, όσα υποστήριξε:

Ο Παναθηναϊκός ξεκινά πάντα έχοντας στο μυαλό του το Final 4. Η φετινή του πορεία, όμως, και έτσι όπως ξεκίνησε η χρονιά έθεσε πρώτα ως πρωταρχικό στόχο τα play offs. Αποτελεί για εσάς μία επιτυχία και μία δικαίωση η επίτευξη αυτού του επιμέρους στόχου;

«Σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι ήταν μία επιτυχία, γιατί δυστυχώς η χρονιά δεν είχε ξεκινήσει όπως περιμέναμε όλοι αλλά έχω ξαναπεί πως όλοι στα αποδυτήρια το πιστεύαμε. Και οι προπονητές και οι παίκτες, όλη η ομάδα πίστευε ότι θα πετύχει τον στόχο που δεν ήταν άλλος από την είσοδό μας στα play offs, όπως και έγινε».

Με την έλευση του Πιτίνο άλλαξαν τα πάντα. Ποιο είναι το βασικό συστατικό που γύρισε το… τσιπάκι;

«Τεράστιο ρόλο έπαιξε η ψυχολογία. Ήταν το πιο βασικό κομμάτι για εμάς. Είναι πολύ σημαντικό να παίρνεις το καλύτερο από τον κάθε παίκτη. Επίσης, σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι λεπτομέρειες στην άμυνα. Παιχνίδι με παιχνίδι βελτιωνόμασταν όλο και πιο πολύ, αλλά τώρα είναι που θα πρέπει να δείξουμε το καλύτερό μας πρόσωπο, να εμφανιστούμε συγκεντρωμένοι και να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή μέχρι τελευταία τελεία».

Σε προσωπικό επίπεδο τι ήταν αυτό που άλλαξε και είδαμε έναν μεταμορφωμένο Παπαγιάννη;

«Και σε εμένα η ψυχολογία ήταν το πρώτο πράγμα που άλλαξε. Σε αυτό φυσικά με βοήθησε πάρα πολύ όλη η ομάδα ο προπονητής, οι συμπαίκτες μου και οι νίκες που παίρναμε. Ήμουν σίγουρος ότι θα ήμουν έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα με τον καλύτερο τρόπο για να προκριθούμε και χαίρομαι που το πετύχαμε».

Αυτή τη δική σου ετοιμότητα τη βλέπεις και στα μάτια των συμπαικτών σου;

«Ναι. Και εγώ και όλη η υπόλοιπη ομάδα είμαστε πολύ έτοιμοι και πολύ αποφασισμένοι. Δεν έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε φέτος τη Ρεάλ, δεν θέλουμε να δείξουμε αυτό το πρόσωπο το δύο αγώνων ειδικά του πρώτο και πιστεύω ότι θα έχουμε έναν τελείως διαφορετικό εαυτό για το καλύτερο».

Ο περσινός αποκλεισμός δημιουργεί και ένα συναίσθημα… εκδίκησης;

«Δεν θα έλεγα εκδίκησης, αλλά κυρίως αποφασιστικότητας. Μπορεί να μην ήμουν εδώ πέρυσι αλλά όλοι ξέρουν πόσο αγαπάω την ομάδα. Στενοχωρήθηκα για τον αποκλεισμό, γι’ αυτό φέτος θα κοιτάξουμε να περάσουμε».

Θα μπορούσε να αποτελέσει και ένα μήνυμα προς τους Μαδριλένους αυτό; Ότι φέτος είναι… η σειρά του Παναθηναϊκού;

«Ναι, θα μπορούσε, αλλά σημασία έχει αυτό να το δείξουμε στο γήπεδο και όχι να μείνουμε στα λόγια».

Ποια είναι τα πρώτα πράγματα που πρέπει να προσέξετε απέναντι σε μία ομάδα με 12 έτοιμους και ποιοτικούς παίκτες;

«Έχουν πολύ καλές μονάδες στην κάθε θέση και κάποιους παίκτες που είναι κλειδιά και σε αυτούς βασίζεται όλη η Ρεάλ. Αλλά σε προσωπικό επίπεδο πιστεύω ότι εγώ, ο Ίαν (σ.σ. Βουγιούκας) και ο Τζέιμς (σ. σ. Γκιστ) στους ψηλούς που είναι από τα πιο βασικά τους κομμάτια, θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε αυτή τη στιγμή».

Σκέφτεσαι την… τιτανομαχία που έχεις να δώσεις με τον Ταβάρες;

«Ναι τη σκέφτομαι. Θα πρέπει να έχω ένα πολύ καλό match up απέναντι του. Είναι από τα πιο βασικά τους κομμάτια, ένα ψηλό κορμί, από το οποίο περνάνε πολλές μπάλες. Θα πρέπει να δείξω ένα διαφορετικό πρόσωπο απέναντί του σε σχέση με τους άλλους αγώνες».

Η διαφαινόμενη απουσία του Γιουλ αλλάζει την προετοιμασία σας για τους δύο πρώτους αγώνες;

«Για εμάς και τον τρόπο που σκεφτόμαστε δεν αλλάζει κάτι ούτε και μας επηρεάζει. Το ίδιο πλάνο θα ακολουθήσουμε. Αυτούς σίγουρα θα τους επηρεάσει, αφού είναι το πιο βασικό κομμάτι της Ρεάλ και αυτός που οργανώνει τις περισσότερες επιθέσεις».

Στα play offs του 2015-16 δεν είχες ρόλο στον Παναθηναϊκό. Τώρα προετοιμάζεσαι έχοντας ρόλο πρώτου ψηλού. Πώς αντιμετωπίζεις αυτή την πρόκληση; Σε αγχώνει;

«Όχι δεν νιώθω αγχωμένος, νιώθω πανέτοιμος. Είμαι πολύ έτοιμος για αυτούς τους αγώνες και ήξερα ότι θα είμαι έτοιμος. Είναι ένα πολύ καλό συναίσθημα για μένα, γιατί θα είναι η πρώτη φορά που παίζω σε play offs. Δεν ξέρα πως είναι από αγωνιστικής πλευράς να παίζεις σε αυτά τα παιχνίδια, σίγουρα η κάθε λεπτομέρεια επηρεάζει, εγώ θέλω να βελτιώσω την άμυνά μου και να κάνω όσο λιγότερα λάθη μπορώ».

Το κεφάλαιο «εκτός έδρας» ήταν η μεγαλύτερή σας πληγή, ωστόσο στην πορεία με συνεχόμενες νίκες μακριά από το ΟΑΚΑ πήρατε την πρόκριση. Δεδομένου ότι αυτό το «εκτός έδρας» θα κρίνει τα play offs για τον Παναθηναϊκό, το τελευταίο θετικό πρόσημο μπορεί να επαναληφθεί και στη Μαδρίτη;

«Εννοείται πως πάντα κρατάς το καλό πρόσημο. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι ποτέ αρνητικά όταν παίζεις  τόσο κρίσιμους αγώνες. Μέσα στη χρονιά είχαμε πρόβλημα εκτός έδρας, ωστόσο όπως είπες κι εσύ οι νίκες μακριά από την έδρα μας έδωσαν την πρόκριση. Αυτό θα κοιτάξουμε να κάνουμε και τώρα. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, δεν μας απασχολεί το μειονέκτημα της έδρας, σίγουρα το πρόγραμμα ξεκινάει πιο δύσκολα αφού πάμε στη Μαδρίτη, αλλά εμείς θα κοιτάξουμε να πάρουμε τη νίκη που θα αλλάξει τα δεδομένα και τη σειρά».