Παναθηναϊκός - Νικ Καλάθης: Ο Γιώργος Βόβορας ανέλυσε την τελευταία φάση του Παναθηναϊκού στη Βιλερμπάν και την άστοχη προσπάθεια του Νικ Καλάθη, η οποία... σφράγισε την ήττα των Πρασίνων με 79-78.

Ο βοηθός του Αργύρη Πεδουλάκη εξήγησε πως η οδηγία από τον πάγκο ήταν ο Έλληνας άσος να πάει μόνος του για προσπάθεια, καθώς περίμεναν πως η άμυνα θα προσπαθούσε να κλείσει τους Τζίμερ Φριντέτ και Ντεσόν Τόμας. Άρα, μπορεί ο Καλάθης να... κλείστηκε και να μην κατάφερε να τελειώσει σωστά τη φάση, ωστόσο φαίνεται ότι απλά ακολούθησε τις οδηγίες του προπονητή, οι οποίες όμως δεν έφεραν τελικά τη νίκη.

Αναλυτικά όσα είπε ο συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη στην κάμερα της «NOVA» για την τελευταία επίθεση: «Όσον αφορά την τελευταία επίθεση, περιμέναμε ότι η αντίπαλη άμυνα θα προσαρμοστεί στον ΝτεΣόν και τον Φριντέτ. Δημιουργήσαμε χώρο στον δεξί διάδρομο για τον Νικ. Χάθηκε ένα λέι απ. Θα μπορούσε να μας δώσει την νίκη. Αυτή ήταν η οδηγία, βγήκε ένα καλό λέι απ. Νομίζω θα μπορούσαμε να το βάλουμε. Είχαμε τον χρόνο, κατεβάσαμε την μπάλα. Θέλαμε να επιτεθούμε στα τελευταία 4-5 δευτερόλεπτα. Ο στόχος ήταν να δημιουργήσουμε έναν διάδρομο. Έχουμε πει ότι στο μισό γήπεδο σε παίζουν πιο επιθετικά. Ένα play κρίνεται εκ του αποτελέσματος».

Στη συνέχεια, είπε: «Η Βιλερμπάν είχε 5/7 τρίποντα στο τέλος. Όταν παίζεις αλλαγές στην άμυνα προσπαθείς να αποφύγεις αυτά τα σουτ. Κάναμε λάθη. Δώσαμε εύκολα σουτ. Ένιωθαν το παιχνίδι οι αντίπαλοί μας. Μας στοίχισαν αυτά τα λάθη. Αυτά τα λάθη θα τα δούμε και θα τα διορθώσουμε. 

Έγινε ένα στιγμιαίο λάθος. Θα το δούμε στο βίντεο, θα το καταλάβουν οι παίκτες. Έτσι βελτιώνεται μια ομάδα. Στο επόμενο παιχνίδι δεν θα τα κάνουμε αυτά τα λάθη. Έχουμε πάει πολύ στο σουτ. Θέλω να πω ότι πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί και να τελειώνουμε τα ματς. Πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί. 

Οι αντίπαλοι έπαιξαν άμυνα στα όρια του φάουλ. Δεν λέω πως έκαναν φάουλ. Μας πήραν τα ριμπάουντ. Κάναμε και λάθη. Το ματς κρίθηκε στον πόντο, με λάθη και από τις δύο πλευρές».

Δείτε το βίντεο: