Facebook Pixel Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε: Μεγάλη νίκη οκτάδας για τον ΠΑΟ - "Φλέρταρε" με την... αυτοκτονία κόντρα στη Φενέρ!
Μπάσκετ
| 2019-12-17 23:02:00

Μεγάλη νίκη οκτάδας για τον ΠΑΟ - "Φλέρταρε" με την... αυτοκτονία κόντρα στη Φενέρ!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Μεγάλη νίκη οκτάδας για τον ΠΑΟ - "Φλέρταρε" με την... αυτοκτονία κόντρα στη Φενέρ!

Οριακή νίκη για το Τριφύλλι με 81-78!

O Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στην… αυτοκτονία κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, αφού απώλεσε διαφορά 13 πόντων στην τελευταία περίοδο και άφησε τους Τούρκους να πλησιάσουν στους 2 στο φινάλε, όμως κατάφερε να πάρει τη νίκη με 81-78 δια πυρός και σιδήρου στο άδειο ΟΑΚΑ.

Οι Πράσινοι φάνηκε να έχουν τον έλεγχο μετά από μια εξαιρετική τρίτη περίοδο και βρέθηκαν στο +13 (74-61) επτά λεπτά πριν το τέλος, όμως έμειναν χωρίς πόντο για σχεδόν τέσσερα λεπτά. Η Φενέρμπαχτσε μείωσε σε 74-70 και εν συνεχεία σε 76-74. Ο Φριντέτ ήταν ψύχραιμος στις βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα και έδωσε διαφορά τριών πόντων (81-78), αλλά η «πράσινη» άμυνα επέτρεψε στον Ντε Κολό να σουτάρει τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο, με τον Γάλλο να αστοχεί!

Ο Φριντέτ έκανε σπουδαία εμφάνιση με 22 πόντους και 10/11 βολές, οι περισσότερες εκ των οποίων στο φινάλε του αγώνα. Ο Καλάθης είχε 15 πόντους και 8 ασίστ, με τον Τόμας να προσθέτει 14 πόντους και τον Παπαγιάννη 10 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Ο Παναθηναϊκός εδραίωσαν τη θέση τους στην οκτάδα ανεβάζοντας το ρεκόρ τους στο 9-5 και την Πέμπτη έχουν δύσκολη αποστολή στην έδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο παρκέ, με τους Καλάθη και Φριντέτ να ξεκινούν «ζεστοί» το παιχνίδι και τους Πράσινους να παίρνουν ένα γρήγορο προβάδισμα 5 πόντων (11-6). Η Φενέρμπαχτσε άργησε να βρει ρυθμό, όμως αρχικά ο Ντε Κολό και στη συνέχεια ο Σλούκας κράτησαν την τουρκική ομάδα κοντά στο σκορ, ακόμα κι όταν ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 7 (17-10).

Οι Πράσινοι δεν συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό με το ξεκίνημά τους, καθώς άρχισαν να κάνουν συνεχόμενα λάθη (είχαν 9 στο πρώτο ημίχρονο), στοιχείο που έδωσε στη Φενέρ την ευκαιρία να επιστρέψει. Μια ολιγωρία στην άμυνα του Τριφυλλιού επέτρεψε στον Μαχμούτογλου να μειώσει στον πόντο (22-21), με τη Φενέρ να παίρνει προβάδισμα (24-26) στο 12’ με καλάθι του Σλούκα. Μάλιστα ένα τρίποντο του Ντατόμε ολοκλήρωσε ένα επιμέρους σκορ 13-2 που έδωσε προβάδισμα πέντε πόντων στους Τούρκους (24-29).

Οι Πράσινοι «ξύπνησαν» στο 15’ με πέντε σερί πόντους από Παπαγιάννη και Φριντέτ, επαναφέροντας τη διαφορά στον πόντο (34-35). Η Φενέρμπαχτσε βρήκε επιθετικές λύσεις, κυρίως από τον Σλούκα που έκανε σπουδαίο πρώτο ημίχρονο με 11 πόντους και 7 ασίστ. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς δεν έχασε το προβάδισμα και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 46-42.

Η τετράδα Καλάθη, Παπαγιάννη, Τόμας και Φριντέτ σήμανε την αντεπίθεση του Παναθηναϊκού, ο οποίος έκανε εξαιρετική τρίτη περίοδο. Οι Πράσινοι βελτίωσαν την άμυνά τους, κυριάρχησαν στα ριμπάουντ και βρήκαν επιτέλους ρυθμό στην επίθεση, περιορίζοντας τα λάθη (μόλις δύο στην τρίτη περίοδο). Ο Παναθηναϊκός πήρε ξανά το προβάδισμα με έμμεσο τρίποντο του Φριντέτ (50-48) και με τον Παπαγιάννη να κάνει εξαιρετική δουλειά και να δίνει λύσεις στη ρακέτα άρχισε να ανεβάζει σταθερά την υπέρ του διαφορά, με αποκορύφωμα το +10 (65-55) με τρίποντο του Παπαπέτρου στο 29’.

Με νέο έμμεσο τρίποντο από τον Παπαπέτρου ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +13 (70-55). Ο Καλάθης συμπλήρωσε τέσσερα φάουλ και πήγε στον πάγκο, γεγονός που κόστισε στον Παναθηναϊκό, ο οποίος δεν είχε καθαρό μυαλό ούτε στην επίθεση και αδράνησε στην άμυνα. Πάνω που φαινόταν ότι οι Πράσινοι είχαν «καθαρίσει» το παιχνίδι, έμειναν για τέσσερα λεπτά χωρίς καλάθι, με τη Φενέρ να τρέχει σερί 9-0 και να μειώνει στους 4 (74-70), προτού ο Ράις σπάσει την «αφλογιστία» του Τριφυλλιού με δύο βολές (76-70).

Ο Καλάθης έκανε το πέμπτο φάουλ του και αποβλήθηκε, με τον Παναθηναϊκό να έχει τραβηγμένες επιλογές στην επίθεση και τη Φενέρμπαχτσε να μειώνει σε 76-74 μόλις 1:12 πριν τη λήξη. Το παιχνίδι πήγε στη «ρωσική ρουλέτα» των εκατέρωθεν φάουλ και κρίθηκε στην ευστοχία από τη γραμμή των βολών. Οι Πράσινοι πολύ σωστά έδωσαν την μπάλα στον Φριντέτ, ο οποίος είχε 5/6 βολές στο φινάλε. Με τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ με 81-78 μόλις 3.3 δευτερόλεπτα, η «πράσινη» άμυνα αδράνησε και ο Ντε Κολό βρήκε σουτ τριών πόντων και μάλιστα με καλές προϋποθέσεις. Ο Γάλλος αστόχησε σε μια φάση που ίσως να υπάρχει και φάουλ, αφού ο Ράις φαίνεται να τον βρίσκει στο χέρι. Οι διαιτητές δεν είδαν παράβαση και ο Παναθηναϊκός απέφυγε την…αυτοκτονία!

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 42-46, 65-57, 81-78.

Παναθηναϊκός (Πιτίνο): Τόμας 13, Ράις 6, Παπαγιάννης 10 (6 ριμπ.), Παπαπέτρου, Βουγιούκας, Τζόνσον, Μπράουν 3, Φριντέτ 22, Καλάθης 15 (8 ασίστ, 6 ριμπ.), Γουάιλι 2, Μήτογλου 2 (7 ριμπ.), Μπέντιλ

Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): Βέστερμαν 7, Μαχμούτογλου 7, Κάλινιτς 6, Μπιμπέροβιτς, Σλούκας 15 (8 ασίστ, 5 ριμπ.), Ντε Κολό 13, Γουίλιαμς 8, Ντίξον, Ντουβερίογλου 4, Ντατόμε 7 (6 ριμπ.), Λοβέρν 11, Στίματς

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags