Αλήθειες να λέμε παιδιά, να μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας:
Σήμερα φάνηκε η διαφορά ανάμεσα σε μια ομάδα Final 4 και σε μια ομάδα Final 8!

Σήμερα φάνηκε η διαφορά ανάμεσα σε μια ομάδα που δεν τρέχει και κάτι αν δεν τραβήξει ένα βασικό στέλεχός της και σε μια ομάδα που αν δεν τραβήξει ένα βασικό στέλεχός της βρίσκει το μπελά της.

Πολλώ δε μάλλον όταν δεν τραβάνε τρία βασικά στελέχη της, ο Παπαπέτρου, ο Ράις κι ο Τόμας. Άσφαιροι, άστοχοι και ανόρεχτοι και οι τρεις τους σήμερα, μπήκαν στο παιχνίδι λες και παίζανε με το ΒΑΟ και όχι με μια ομάδα που έχει πάρει παραμάζωμα όλη την Ευρώπη. Και το αποτέλεσμα; Αβάδιστα και αβασάνιστα η Ρεάλ το πήρε το παιχνίδι και από ιδρώτα ούτε 10 ml δεν στάξανε οι παίκτες της…

Συμβαίνουν όμως αυτά όταν η περιφερειακή σου άμυνα είναι πιο ανοιχτή κι απ’ το χωνί του ντελάλη. Πάρε τρίποντα, ρούφα τρίποντα, κατάπιε τρίποντα και όταν έδιναν έμφαση στην περιφέρεια οι τριφυλλοφόροι τα έτρωγαν κάτω απ’ το καλάθι. Όπου ο Παπαγιάννης, οφείλουμε να το παραδεχτούμε προσπαθούσε σκληρά και όπου ο Μήτογλου έδινε όλο του το είναι, αλλά δεν φτάνανε. Με δυο παίκτες δεν βγαίνει ο σκυλοκαυγάς στη ρακέτα μέσα και είδαμε τι έγινε όταν μπήκαν ο Γουάιλι κι ο Βουγιούκας. Σκηνές αρχαίας τραγωδίας, με το αίμα να τρέχει ποτάμι!



Ήταν βέβαια και προσωπική μονομαχία το παιχνίδι, μεταξύ του Καμπάσο και του Καλάθη, μιας και ο Λάσο βγήκε και δήλωσε ότι ο Αργεντίνος τον έχει τον ΕλληνοΑμερικάνο. Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό, δικαιώθηκε ο προπονητής της Ρεάλ, μιας και ο Νίκ μπορεί να έβγαλε μερικές εντυπωσιακές ασίστ, αλλά ούτε στην άμυνα κατάφερε κάτι καλό ούτε στα τρίποντα. Ένα έβαλε μετά από συντριπτική αστοχία κι αυτό στο τέλος, όταν όλα είχαν κριθεί. Τον υπόλοιπο καιρό, προσπαθούσε αλλά δεν του έβγαινε.

Έμεινε έτσι μόνος του ο Φριντέτ να τα χώνει. Μαύρη τρύπα στην άμυνα, δεν λέω, αλλά επιθετικά ξελάσπωνε όσο μπορούσε τους πράσινους. Για τα λεφτά που παίρνει πάντως, ακόμη δεν βλέπουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ούτε απ’ αυτόν ούτε από τον Γουέσλεϊ Τζόνσον που εξακολουθεί να περιφέρει το σαρκίο του ως μοντέλο του GNTM. Κι εκεί  που νομίζεις ότι έχει βρει ρυθμό ξαναβυθίζεται στην ανυπαρξία και στη λήθη. Οκτακόσια χιλιάρικα γι’ αυτό το παλτό, συγγνώμη αλλά ούτε στο Fendi δεν τα χρεώνουν…

Τέλος πάντων τα έχει αυτά η ζωή και δεν ξέρω αν προλαβαίνει ν’ αλλάξει κάτι ο κόουτς Πιτίνο. Στην άμυνα τουλάχιστον, όπου υποτίθεται ότι είναι μάγος δεν είδαμε κάποια δική του πινελιά στο αποψινό παιχνίδι και μόνο ο Μήτογλου έδειχνε να έχει αφομοιώσει τη φιλοσοφία των deflections. Οι υπόλοιποι απλώς τρέχανε μπουλουκηδόν και άιντε παιδιά πρισάριτι. Έτσι όμως δεν γίνεται δουλειά με τις πραγματικά μεγάλες ομάδες, έτσι γίνεται δουλειά με τα λιμά. Και δεν είναι διόλου σίγουρο ότι ο ερχομός ενός και μοναδικού νέου παίκτη, θα βάλει σε δρόμο τον Παναθηναϊκό για να γίνει ομάδα Final 4 από ομάδα Final 8!    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παίρνει την κατάσταση στα χέρια του ο Αλαφούζος - Περιμένουν όλοι με αγωνία - Θα δώσει το "οκ";