Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του «αιώνιου» ντέρμπι στο ΣΕΦ, καθώς επικράτησε με 81-78 του Παναθηναϊκού και έκανε αποφασιστικό βήμα για την είσοδό του στην πρώτη οκτάδα της Euroleague.

Ο παίκτης-αποκάλυψη του Ολυμπιακού ακούει στο όνομα Σακίλ ΜακΚίσικ, με το νεοαποκτηθέντα Αμερικανό να αποδεικνύει πως η μεγάλη εμφάνιση που πραγματοποίησε στο ντεμπούτο του κόντρα στη Μακάμπι δεν ήταν… πυροτέχνημα.

Στο πρώτο του ντέρμπι «αιωνίων», ο ΜακΚίσικ έκλεψε την παράσταση και θύμισε... Σπανούλη, αναλαμβάνοντας ηγετικό ρόλο σε μια ομάδα, με την οποία έπαιξε μόλις για δεύτερη φορά!

Ο γκαρντ των Πειραιωτών έκανε απίθανα πράγματα με 22 πόντους και έβγαλε τρομερή ενέργεια στο παρκέ. Αποδείχθηκε ιδανικός στο να κάνει τη ζημιά σε οργανωμένη άμυνα, μετρώντας συνολικά 10/18 σουτ. Κανείς παίκτης του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε επί της ουσίας να τον αντιμετωπίσει, ούτε καν ο Νικ Καλάθης, που θεωρείται ο κορυφαίος αμυντικός του Τριφυλλιού.

Ωστόσο το καλύτερο του κομμάτι ήταν το ανοικτό γήπεδο. Δεν ήταν λίγες οι φορές που το ΣΕΦ σηκώθηκε στο πόδι με τις ενέργειες του ΜακΚίσικ, με αποκορύφωμα ορισμένα εντυπωσιακά καρφώματα αλά… NBA. Κορυφαίο όλων το καταπληκτικό κάρφωμά του με λιγότερο από δύο λεπτά για το φινάλε, που εκτός από θεαματικό ήταν και πάρα πολύ κρίσιμο. Για να μην αναφέρουμε το τρομερό γκολ-φάουλ μόλις 40’’ πριν το φινάλε που… έβαψε ερυθρόλευκο το ντέρμπι.

Το μεγάλο κέρδος για τον Ολυμπιακό είναι πως βρήκε τον παίκτη που έψαχνε στην περιφέρεια μετά από διάφορα αποτυχημένα «πειράματα» τύπου Τσέρι και Πάντερ.

Την επιτυχία αυτή πιστώνεται ξεκάθαρα ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος ζήτησε την απόκτηση του ΜακΚίσικ και σε συνδυασμό με τη μεταγραφή του Έλις στη ρακέτα, άλλαξε άρδην την εικόνα του Ολυμπιακού.

Όλα αυτά τη στιγμή που οι προκάτοχοί του, Μπλατ και Κεμζούρα, δεν είχαν ούτε κατά διάνοια την επιτυχία του Μπαρτζώκα στις μεταγραφές. Ταυτόχρονα, το αντίπαλον δέος του Έλληνα τεχνικού, ο Ρικ Πιτίνο, δεν βρήκε παίκτη για ενίσχυση στους ψηλούς του Παναθηναϊκού και για την περιφέρεια διάλεξε τον Ράουτινς…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σούπερ νέα για τον Ολυμπιακό - Γι’ αυτό θα περάσει αέρα τη Γουλβς - Άνοιξε... σαμπάνιες ο Μαρτίνς!