Facebook Pixel ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Δημήτρης Ιτούδης: "Πέφτει αισθητά το μπάτζετ της ΤΣΣΚΑ"
Μπάσκετ
| 2020-05-01 17:16:00

Εξέλιξη-σοκ για την ΤΣΣΚΑ - "Τραβάει τα μαλλιά του" ο Ιτούδης!

Sportdog Team
Εξέλιξη-σοκ για την ΤΣΣΚΑ - "Τραβάει τα μαλλιά του" ο Ιτούδης!

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Δημήτρης Ιτούδης: Ο κορωνοϊός "χτύπησε" την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία αναγκάζεται να ρίξει αισθητά το μπάτζετ της ενόψει της νέας σεζόν.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΤΣΣΚΑ, Νικολάι Τσινκέβιτς, οι ετήσιες απώλειες της ρωσικής ομάδας εκτιμώνται περίπου στα 5.5 εκατομμύρια ευρώ.

Κάτι που σημαίνει πως η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη θα "χτιστεί" με σαφώς χαμηλότερο μπάτζετ τη νέα σεζόν, γεγονός που ίσως αναγκάσει τον Έλληνα τεχνικό να αποχωριστεί κάποια από τα μεγάλα αστέρια που έχει στη διάθεσή του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τσινκέβιτς στην ιστοσελίδα "posta-magazine.ru":

"Ακόμη και το καλύτερο κλαμπ της Ευρώπης, η ΤΣΣΚΑ, που ανήκει σε μία τεράστια εταιρία όπως είναι η “Nornickel”, το μπάτζετ της θα υποφέρει αναπόφευκτα. Ήδη, εκτιμάται πως οι ετήσιες απώλειες θα είναι ύψους 450 εκατ. ρουβλιών (σ.σ. περίπου 5,5 εκατ. ευρώ), κυρίως λόγω της συναλλαγματικής διαφοράς, αφού τα περισσότερα συμβόλαια των παικτών και των προπονητών έχουν υπογραφεί σε ξένο νόμισμα.

Πιθανότατα, την επόμενη σεζόν να γίνουν παιχνίδια χωρίς κόσμο και αυτή είναι άλλη μία μείωση στο εισόδημα. Γι’ αυτόν τον λόγο μιλήσαμε για αναπροσαρμογή των συμβολαίων και προτείναμε στην Ευρωλίγκα να φτάσει σε μία συμφωνία γενικής μείωσής τους. Πράγματι, από την άλλη η κρίση αυτή θα έχει καμία θετική επίδραση, καθώς οι απαιτήσεις των παικτών θα πέσουν, αφού θα δυσκολεύονται οι ομάδες οικονομικά".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags