Facebook Pixel «Νέα ομάδα ο Ολυμπιακός, αλλά με παράδοση»
Μπάσκετ
| 2011-10-20 19:57:00

«Νέα ομάδα ο Ολυμπιακός, αλλά με παράδοση»

«Νέα ομάδα ο Ολυμπιακός, αλλά με παράδοση»

Για την αυριανή αναμέτρηση της Μπιλμπάο με τον Ολυμπιακό μίλησαν ο προπονητής των Ισπανών, Φώτσης Κατσικάρης και ο άσος της ομάδας, Κώστας Βασιλειάδης.

«Είναι μία ιστορική ημέρα για την ομάδα μας, τους φιλάθλους και την πόλη. Αυτό είναι το ντεμπούτο μας στην Euroleague, κάτι που καταφέραμε χάρις στην μεγάλη ομαδική προσπάθεια. Νομίζω πως ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να απολαμβάνουμε ότι πετύχαμε πέρυσι, ιδίως οι φίλαθλοι. Ελπίζω να γεμίσουν το γήπεδο», είπε ο Φώτση Κατσικάρης και συνέχισε:

«Παίζουμε απέναντι σε μία σύνθετη ομάδα. Ξεκινάμε στην έδρα μας κόντρα σε έναν αντίπαλο με μεγάλη παράδοση, τίτλους, εμφανίσεις σε Final 4… είναι νέα ομάδα με πολλές αλλαγές. Έχουν παίκτες που ξεχωρίζουν όπως ο Σπανούλης, ο Χάινς, ο Παπαδόπουλος και ο Γκετσεβίτσιους και κάποιους νεαρούς παίκτες με σημαντικού ρόλους. Οι αλλαγές τους μου θυμίζουν κολλεγιακές ομάδες, κάθε παίκτης έχει έναν καθορισμένο ρόλο. Μπορεί να γίνει μία πολύ επικίνδυνη ομάδα, ιδιαίτερα στην άμυνα. Έχουν την απάντηση σε κάθε εναλλακτικό πλάνο που μπορεί να παρουσιάσεις στο γήπεδο. Πρέπει να προσπαθήσουμε να επιβάλουμε το ρυθμό μας, καθώς έχω την αίσθηση πως το πρώτο που θα επιδιώξουν θα είναι να μας σταματήσουν και να επιβάλουν έναν αργό ρυθμό».

Από την πλευρά του ο Κώστας Βασιλειάδης ανέφερε: «Είναι η πρώτη φορά που η ομάδα παίζει στην Euroleague. Θα είναι μία ωραία ατμόσφαιρα κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Έχουν σπουδαίους παίκτες όπως ο Σπανούλης και γνωρίζω ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Παρόλα αυτά, νομίζω ότι μπορούμε να νικήσουμε αν παίξουμε όπως τώρα. Είμαι σίγουρος ότι οι φίλαθλοι θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα και θα γεμίσουν το γήπεδο, υποστηρίζοντας μας. Θα πρέπει να δώσουμε το 100% για 40 λεπτά και θέλουμε να ξεκινήσουμε τις υποχρεώσεις μας στην διοργάνωση με νίκη σε έναν δύσκολο όμιλο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags