Ολυμπιακός - Γιώργος Μπαρτζώκας: Το που πατάει και που βρίσκεται, προπονητικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, το γνωρίζουν άπαντες. Είναι ένας προπονητής, ο οποίος δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του. Πόσο μάλλον έναν ευαίσθητο τομέα της δουλειάς του, όπως είναι η άμυνα. Στόχος του Μπαρτζώκα είναι, ο νέος Ολυμπιακός να λειτουργεί ως… τανάλια. Να «πνίγει» αμυντικά τον αντίπαλο, δημιουργώντας προϋποθέσεις καλές και άμεσες, στην επίθεση.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι αυτή η ομάδα έχει ΟΛΑ τα φόντα να… πετάει φωτιές, μπροστά. Αυτό που καλείται να δουλέψει σωστά, ο κόουτς, να «χτίσει» και να βελτιώσει, είναι τα μετόπισθεν. Ο Μπαρτζώκας θέλει η ομάδα του να είναι συνεπής στην άμυνα και η προσθήκη του Τζένκινς, λόγου χάρη, το μαρτυρά αυτό. Όχι μόνο του Τζένκινς, όμως.

Ο κόουτς, στις πρώτες του προπονήσεις κιόλας, με τη νέα ομάδα, δουλεύει πάρα πολύ στην άμυνα και στις βασικές αρχές αυτής. Θεωρεί πως αν καταφέρει και παρουσιάσει έναν ισχυρό, αμυντικά, Ολυμπιακό, δεν θα υπάρχει… κανείς, που να μπορεί να τον σταματήσει, στην πορεία του προς την επιτυχία. Η ομάδα μπροστά είναι ικανότατη, οι παίκτες της γεννημένοι σκόρερ και εκείνο που μετράει, τώρα, είναι να υπάρξει ισορροπία και ανάλογη προσέγγιση και πίσω. Η άμυνα, άλλωστε, έχει κάνει ξανά τη διαφορά για τον Ολυμπιακό. Και μπορεί να την κάνει ξανά.

Πηγή: gavros.gr