Παναθηναϊκός – Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Χαρακτήρα διαμορφώνει ο Παναθηναϊκός με παιχνίδι όπως απέναντι στη Φενέρ εναντίον της οποίας πέτυχε σπουδαία νίκη (82-68), σύμφωνα με τον Ηλία Μάτσα. 

Ο μπασκετικός αναλυτής μίλησε στο sportdog για την εμφάνιση του Τριφυλλιού και υποστήριξε ότι με τέτοιες εμφανίσεις μπορεί να χτυπήσει 8άδα. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε Βόβορα και Νέντοβιτς, απαντώντας σε ερωτήσεις, αν μπορεί να εξελιχθεί σε νεο Ιτούδη ο πρώτος και αντι-Καλάθη ο δεύτερος, ενώ εξέφρασε την άποψή του για πιθανή επιστροφή Γιαννακόπουλου. 

Πώς σου φάνηκε ο Παναθηναϊκός με τη Φενέρ;

Παναθηναϊκός στηριζόμενος στην άμυνά του κατάφερε να περιορίσει τα επιθετικά ατού της Φενέρμπαχτσε και να επικρατήσει σε ένα κομβικό παιχνίδι για την ομάδα του τριφυλλιού, φτάνοντας στο 2-2 και κερδίζοντας ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Ο Παναθηναϊκός διαμορφώνει χαρακτήρα όσο περνάνε τα παιχνίδια και μ’ αυτόν θα ζήσει ή θα πεθάνει. Μην ξεχνάμε ότι οι «πράσινοι» έχουν ένα από τα πιο χαμηλά μπάτζετ της φετινής διοργάνωσης".

Μπορεί με τέτοιες εμφανίσεις να χτυπήσει 8άδα;

"Με τέτοια αμυντική λειτουργία και επιθετικό πλουραλισμό σίγουρα Παναθηναϊκός έχει τις βάσεις για να πετύχει την είσοδο του στην 8αδα. Ο πρώτος γύρος της φετινής Ευρωλίγκας θυμίζει κάτι από τα Summer League του ΝΒΑ. Θα εξαρτηθεί πολύ από το πώς θα παρουσιαστούν οι κύριοι ανταγωνιστές του γι' αυτή τη θέση. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες στη φετινή Ευρωλίγκα και οι περισσότερες δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα".

Αν υπήρχε στην εξίσωση ο Γιαννακόπουλος και έπαιρνε η ομάδα έναν παίκτη θα σιγούρευε η πρόκριση; Πιστεύει ότι μπορεί να ξαναζεσταθεί και να επιστρέψει;

"Αυτή τη στιγμή η ομάδα χρειάζεται σωστή καθοδήγηση και ηρεμία όσον αφορά το διοικητικό κομμάτι για να μπορέσει να δουλέψει σωστά και να βρεθεί η χημεία μεταξύ των παικτών και του προπονητικού staff. Η επιλογή ενός νέου παίκτη δεν υπάρχει λόγος να πραγματοποιηθεί μόνο και μόνο για την είσοδο στην 8άδα. Περισσότερο εμπιστοσύνη χρειάζονται οι παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ.

Η αξιολόγηση του ρόστερ θα φέρει προσθήκες. Κάποια βασικά όπλα του Παναθηναϊκού δεν αποδίδουν το αναμενόμενο και ίσως χρειαστεί να αντικατασταθούν. Η σωστή επιλογή αυτών των παικτών θα κάνει τη διαφορά της 8άδας κατά τη γνώμη μου. Δεν νομίζω ότι εξαρτάται από το αγωνιστικό σκέλος η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο προσκήνιο. Κάθε άλλο! Εκτός… αν πάει Final 4!»

Έχει τα φόντα ο Νέντοβιτς να γίνει... αντί-Καλάθης;

"Ο Νέντοβιτς μπορεί να γίνει ο νέος ηγέτης του Παναθηναϊκού, έχει αυτά τα χαρακτηριστικά αλλά είναι διαφορετικής φύσης παίκτης από τον Καλάθη. Παίζουν τελείως διαφορετικό μπάσκετ και προσφέρουν τελείως διαφορετικά στοιχεία στο παιχνίδι των ομάδων τους. Καθαρά απλοϊκά ο Σέρβος είναι περισσότερο εκτελεστής και λιγότερο δημιουργός, σε αντίθεση με τον διεθνή γκαρντ που είναι ο κορυφαίος ίσως στη δημιουργία στην Ευρωλίγκα".

Μπορεί ο Βόβορας να εξελιχθεί σε νέο Ιτούδη;

"Κι εδώ μιλάμε για πολύ διαφορετικές περιπτώσεις, σε επίπεδο παραστάσεων και τεχνικής προσέγγισης. Ο Βόβορας μπορεί να κάνει μια λαμπρή καριέρα στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης. Έχει τις απαραίτητες γνώσεις, εργάζεται σκληρά, αγαπάει το μπάσκετ και αν σταθεί και τυχερός μπορεί να διαπρέψει και να λογίζεται ως άλλος ένας Έλληνας προπονητής κορυφαίου επιπέδου. Προσωπικά μου θυμίζει κάτι από Σφαιρόπουλο περισσότερο, αλλά είναι πάρα πολύ νωρίς να κριθεί και όπως αντιλαμβάνεστε, ανέλαβε μία από τις δυσκολότερες «καρέκλες» στην Ευρώπη με ελάχιστα… πυρομαχικά! Ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος να καεί".  


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες εξελίξεις στον ΠΑΟ - "Βουίζει ο τόπος" για τον Αμερικανό - Αυτόν ζήτησε ο Βόβορας!