Μετά την ήττα στο Μπιλμπάο, ο Ολυμπιακός έχασε στην Ισπανία και από την Κάχα Λαμποράλ με 81-79. Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς έπαιξε εξαιρετικά κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ εκτός έδρας για περίπου 35 λεπτά, ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ, ωστόσο στο τελευταίο πεντάλεπτο τα... θαλάσσωσε. Μάλιστα, το φινάλε ήταν δραματικό, καθώς ο Ολυμπιακός ισοφάρισε 8 δευτερόλεπτα πριν το τέλος με απίστευτο τρίποντο του Σπανούλη, ωστόσο τελικά έχασε από καλάθι του Πριχιόνι 2'' πριν την λήξη! Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα για τους Πειραιώτες στον όμιλο της Ευρωλίγκα, καθώς είχε χάσει και στην πρεμιέρα από την Μπιλμπάο και πάλι εκτός έδρας.

Για τους «ερυθρόλευκους» κορυφαίος ήταν ο Σπανούλης με 19 πόντους, 14 είχαν οι Άντιτς και Χάινς και 10 ο Κέσελ. Για την Κάχα έκανε... όργια ο Τελέτοβιτς με 20, ενώ από 15 είχαν οι Σαν Εμετέριο και Σεραφίν.


«Βροχή» τα τρίποντα...

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε 0-2 με τον Σπανούλη και 2-5 με τρίποντο του Άντιτς. Ο Σκοπιανός ήταν...ζεστός από τα πρώτα λεπτά και βοήθησε πολύ τους Πειραιώτες. Έκλεισε την περίοδο με οκτώ πόντους και δύο εύστοχα τρίποντα, ενώ οκτώ πόντους επίσης με δύο τρίποντα είχε και ο Κέσελ! Οι δύο αυτοί παίκτες, με την «συμπαράσταση» των Σπανούλη και Παπαδόπουλου, έφτασαν την διαφορά στο +9, καθώς το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους «ερυθρολεύκους» να προηγούνται 22-13.

Πάντα μπροστά, παρά τα λάθη!

Με την αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου ο Παπαδόπουλος έκανε το 13-24 και οδήγησε τον Ολυμπιακό στο +11, που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά του στο πρώτο ημίχρονο. Στην συνέχεια όμως, οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς έκαναν αρκετά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας, ενώ ο Παπαδόπουλος έχασε και δύο βολές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Κάχα με έμμεσο τρίποντο του Τελέτοβιτς να μειώσει σε 20-26 και να ξεσηκώσει τους φιλάθλους της. Οι Ισπανοί μετά από περίπου 13 λεπτά αγώνα έδειχναν να βρίσκουν τα πατήματά τους. Η πίεση σε όλο το γήπεδο δυσκόλεψε αρκετά τον Ολυμπιακό, ωστόσο με τέσσερις εύστοχες βολές, του Άντιτς και του Γκετσεβίτσιους, φτάσαμε στο 22-30. Η Κάχα αντέδρασε, μείωσε σε 27-32 και 32-36, όμως οι Πειραιώτες με ένα ξέσπασμα στο φινάλε του ημιχρόνου έφτασαν στο 32-40.

Άντεξε στην πρώτη αντεπίθεση

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν... φορτσάτοι στο δεύτερο ημίχρονο και βάζοντας εννιά πόντους και δεχόμενοι πέντε σε δύο λεπτά, έφτασαν στο 37-49. Το +12 ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά για τον Ολυμπιακό, που έδειχνε να έχει όλα τα «προσόντα» για να φύγει με τη νίκη από μία δύσκολη έδρα. Ωστόσο, στα επόμενα λεπτά η Κάχα ανέβασε ρυθμούς και παίζοντας εξαιρετική άμυνα, κατάφερε να κρατήσει μακριά από το καλάθι την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Από την άλλη, με εύκολους πόντους στην επίθεση μείωσε αρχικά στο 50-54 και στο 54-56. Ο Ολυμπιακός όμως, βρήκε και πάλι τρόπο να αντιδράσει και με τρίποντο... ανάσα του Λούκας στο 27', προηγήθηκε 54-59! Το τρίποντο αυτό όμως δεν «έκοψε τα φτερά» των γηπεδούχων, οι οποίοι με τον Τελέτοβιτς να πιάνει φοβερή απόδοση και να φτάνει τους 18 πόντους, μείωσαν σε 60-63. Αν και προσπάθησαν με διαδοχικά τρίποντα να ισοφαρίσουν, το δεκάλεπτο έκλεισε με τρίποντο του Γκετσεβίτσιους στην εκπνοή του χρόνου και τον Ολυμπιακό να προηγείται 60-66!

Θρίλερ με... άσχημο τέλος!

Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ήταν το χειρότερο για τον Ολυμπιακό, καθώς... άργησε να μπει στο παρκέ, δέχθηκε έξι σερί πόντους για το 66-66 και τελικά... ξεκόλλησε στο 34' με καλάθι του Χάινς! Ωστόσο, αυτό δεν αρκούσε, καθώς η Κάχα 5.20 πριν το τέλος του αγώνα με καλάθι του Σαν Εμετέριο πέρασε μπροστά στο σκορ με 70-68! Στην συνέχεια οι Ισπανοί διατηρούσαν συνεχώς ένα προβάδισμα τριών ή πέντε πόντων, μέχρι το 39' όπου ο Χάινς μείωσε σε 79-76. Η Κάχα έκανε λάθος στην επίθεση και ο Ολυμπιακός κατάφερε το... καλύτερο. Η μπάλα πήγε στα χέρια του Σπανούλη και αυτός με τρίποντο από πολύ μακριά έκανε το 79-79, οκτώ δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Οι Πειραιώτες πανηγύρισαν έξαλλα την ισοφάριση, όμως ξέχασαν να παίξουν άμυνα και το πλήρωσαν. Ο Πριχιόνι στην αντεπίθεση ξεμαρκαρίστηκε έξυπνα και με σουτ 2'' πριν το φινάλε έγραψε το τελικό 81-79.

Τα δεκάλεπτα: 13-22, 32-40, 60-66, 81-79

Κάχα Λαμποράλ (Ιβάνοβιτς): Ρίμπας 9(1), Πριτζιόνι 3, Ντόρσι, Μ. Μπιέλιτσα 6, Σεραφίν 15, Σαν Εμετέριο 15, Ερτέλ 5(1), Όλεσον 2, Τελέτοβιτς 20(1), Ν. Μπιέλιτσα 2, Ουίλιαμς 4.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 14, Λούκας 5, Άντιτς 14(2), Σπανούλης 19(1), Κέσελ 10(2), Παπαδόπουλος 6, Γκετσεβίτσιους 7(1), Πρίντεζης 4, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Κατσίβελης.