Facebook Pixel Μακάμπι – Ολυμπιακός: Μάγκας στην παράταση ο Ολυμπιακός - Ηγέτης Σλούκας, εκτελεστές Λαρνετζάκης-Βεζένκοφ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2021-01-12 23:21:00

Μάγκας στην παράταση ο Ολυμπιακός - Ηγέτης Σλούκας, εκτελεστές Λαρεντζάκης-Βεζένκοφ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μάγκας στην παράταση ο Ολυμπιακός - Ηγέτης Σλούκας, εκτελεστές Λαρεντζάκης-Βεζένκοφ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μακάμπι – Ολυμπιακός: Σε ένα ματς θρίλερ που κρίθηκε στην παράταση, ο Ολυμπιακός αν και έπαιξε με τη… φωτιά και έκανε πάρα πολλά λάθη, τελικά νίκησε την Μακάμπι στο Ισραήλ με 89-87!

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Κώστας Σλούκας που έκανε νταμπλ-νταμπλ με 21 πόντους και 11 ασίστ, ενώ τρομερός ήταν επίσης ο Λαρεντζάκης με 13 πόντους και 3 ριμπάουντ και καθοριστικός στην παράταση ο Βεζένκοφ! Ο Γουίλμπεκιν είχε 25 πόντους για τους γηπεδούχους, αλλά ήταν μοιραίος για τους γηπεδούχους στο τέλος, ο Χάντερ είχε 11 πόντους και 10 ριμπάουντ, στους 15 ο Μπράιαντ, στους 12 ο Ζίζιτς

Το ματς πήγε πόντο-πόντο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και οι Πειραιώτες πήραν μία τεράστια νίκη στη μάχη που δίνουν για την οκτάδα. Πλέον έχουν ρεκόρ 10-8 και άφησαν τους Ισραηλινούς στο 8-11, ενώ η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα την Παρασκευή αντιμετωπίζει τη Βιλερμπάν.

Στα… περίεργα της βραδιάς, η απόφαση του κόουτς να παίξει μόλις πέντε λεπτά ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος χρεώθηκε με δύο φάουλ νωρίς και αποχώρησε προς τον πάγκο βρίζοντας και κλωτσώντας ένα μπουκάλι (Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ)!

Το ματς:

Κάκιστο ήταν το θέαμα στα πρώτα τρία λεπτά της αναμέτρησης, καθώς οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα νευρικές και άστοχες με αποτέλεσμα να σημειωθούν μόλις δύο πόντοι (2-0). Το ρόδι για τον Ολυμπιακό έσπασε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος με ωραία προσπάθεια ισοφάρισε (2-2). Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν φανερά καλύτερη στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και κατάφερε να προηγηθεί με 8-2.

Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση και με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Πρίντεζη έριξε τη διαφορά (12-8). Οι γηπεδούχοι, όμως, είχαν τις λύσεις σε άμυνα και επίθεση, κλείδωσαν τον Κώστα Σλούκα και προηγήθηκαν με double score (16-8). Oι ερυθρόλευκοι δεν τα παράτησαν και με πρωταγωνιστή σε άμυνα και επίθεση τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο πλησίασε στους τρεις πόντους (16-13). Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρζώκα ήταν άστοχοι στο πρώτο δεκάλεπτο και σε συνδυασμό με τα πέντε λάθη έμεινε πίσω στο σκορ (18-13). Ο Πρίντεζης στην πρώτη περίοδο σημείωσε τους εννιά από τους 13 πόντους των φιλοξενουμένων!

Η αστοχία του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο και η Μακάμπι διεύρυνε το προβάδισμα της (22-14). Ο Ελάιζα Μπράιαντ έκανε μεγάλη ζημιά στους ερυθρολεύκους, καθώς είχε ήδη 9 πόντους (25-16). Ο ΜακΚίσικ πήρε τη σκυτάλη από τον Πρίντεζη και πρόσφερε πολύτιμες λύσεις στην ομάδα του Πειραιά (26-20). Οι ερυθρόλευκοι δεν ήταν καλοί στο πρώτο μέρος, αλλά κατάφερνε να μείνει σε απόσταση αναπνοής από τους γηπεδούχους (30-24).

Η εικόνα παρέμεινε ίδια. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός επιθετικά, αλλά επειδή και η Μακάμπι δεν ήταν στην καλύτερη μέρα της κατάφερνε να μείνει κοντά στο σκορ (37-31). Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να προηγείται με 40-33. Οι ερυθρόλευκοι ήταν άστοχοι κυρίως έξω από τη γραμμή του τριπόντου και σε συνδυασμό με τα πολλά λάθη τους έφεραν αυτό το προβάδισμα για τους γηπεδούχους.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και με τρίποντο του Σλούκα έφερε το ματς στα ίσια (40-40). Η Μακάμπι αντέδρασε και με δικό της σερί 6-0 πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ (48-42). Οι ερυθρόλευκοι έμειναν κοντά στο σκορ και συνέχισαν να διεκδικούν τη νίκη με εξαιρετική άμυνα (48-46). Ο Κώστας Σλούκας ήταν τελείως διαφορετικός στο δεύτερο μέρος και με τρίποντο έβαλε μπροστά τους φιλοξενουμένους (48-49). Οι γηπεδούχοι ανέκτησαν τα ηνία του σκορ, λόγω της κακής άμυνας των Πειραιωτών (55-52).

Το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι στο τέταρτο δεκάλεπτο και οι παίκτες έδιναν επικές μάχες σε άμυνα και επίθεση (59-60). Ο Κώστας Σλούκας έκανε πράγματα και θαύματα και με μία εντυπωσιακή ασίστ στον Ζαν Σαρλ, ο Γάλλος έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό (61-62). Ο Σάσα Βεζένκοφ ύστερα από εξαιρετική ασίστ του Λαρεντζάκη πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο και έκανε το 65-61. Η Μακάμπι μείωσε, αλλά ο Ζαν Σαρλ και πάλι βρήκε τον τρόπο να σκοράρει (64-67).

Ο Σκότι Ουίλμπεκιν βγήκε μπροστά για τους γηπεδούχους και με συνεχόμενους πόντους έδωσε εκ νέου τα ηνία στη Μακάμπι (69-67). O MακΚίσικ έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει το ματς και ο Χάντερ με βολές έκανε το 71-67 1΄ πριν το τέλος. Ο Χασάν Μάρτινς απάντησε 48” πριν το τέλος, καθώς μάζεψε το επιθετικό ριμπάουντ και άφησε την μπάλα στο καλάθι των Ισραηλινών (71-69). Ο Καλοϊάρο αστόχησε σε σουτ τριών πόντων και ο Βεζένκοφ κέρδισε φάουλ και 2 βολές 24” πριν το φινάλε. Ο παίκτης του Ολυμπιακού ήταν ψύχραιμος και έφερε το ματς στα ίσια (71-71).

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε να κάνει φάουλ και 19,4” πριν το τέλος ο Βεζένκοφ έκανε φάουλ στον Ντόρσεϊ. Ο παίκτης της Μακάμπι έβαλε την πρώτη και αστόχησε στη δεύτερη, αλλά ο Ολυμπιακός έχασε το ριμπάουντ! Ο Λαρεντζάκης έκανε και πάλι φάουλ στον Ουίλμπεκιν 15,6” πριν το τέλος. Ο Ουίλμπεκιν έχασε τη 1/2 βολές και ο Σλούκας κέρδισε φάουλ και 2 βολές 2,9” πριν το τέλος! Ο Έλληνας γκαρντ ήταν εύστοχος και έφερε το ματς στα ίσια (73-73). Ο Ουίλμπεκιν πήρε το σουτ, αλλά αστόχησε και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Ο Καλοϊάρο πέτυχε το πρώτο καλάθι στην παράταση και έδωσε προβάδισμα στη Μακάμπι (75-73). Ο Γιώργος Πρίντεζης απάντησε με μεγάλο τρίποντο, ενώ ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης συνέχισε τις εξαιρετικές άμυνες (75-76). Ο Σλούκας συνέχισε να είναι ψύχραιμος και με βολές έκανε το 78-75. Ο Σκότι Ουίλμπεκιν απάντησε με τον ίδιο τρόπο και μείωσε σε 78-77 και ο Τζόουνς έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους (79-78).

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης κέρδισε νέου φάουλ και με βολές έκανε το 80-79. Ο Πρίντεζης στην επόμενη φάση έπαιξε εξαιρετική άμυνα και έκοψε τον Ουίλμπεκιν. Ο Ολυμπιακός όμως έχασε ακόμη ένα αμυντικό ριμπάουντ και ο Χάντερ έκανε το 81-80, αλλά ο Λαρεντζάκης με τρίποντο έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους ερυθρολεύκους (81-83). Ο Σάσα Βεζένκοφ 52,2” πριν το τέλος ευστόχησε σε τρίποντο και έγραψε το 86-81 και έδωσε μεγάλο προβάδισμα νίκης στον Ολυμπιακό!

Η Μακάμπι αστόχησε σε δύο ελεύθερα τρίποντα, αλλά τα χαμένα ριμπάουντ πλήγωναν τον Ολυμπιακό. Ο Χάντερ κέρδισε φάουλ και 46” πριν το τέλος και με 2/2 βολές μείωσε σε 86-83. Ο Ολυμπιακός αστόχησε σε τρίποντο με τον Βεζένκοφ και ο Χάντερ στα 19,9” μείωσε σε 86-85. Οι ερυθρόλευκοι έφαγαν 9” και κέρδισαν φάουλ στα 10,9” με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να κάνει το 88-85 από τη γραμμή των βολών. Ο Σλούκας έκανε φάουλ στον Ουίλμπεκιν και οι διαιτητές το έδωσαν πάνω στην προσπάθεια και του έδωσαν τρεις βολές. Ο Ουίλμπεκιν δεν κατάφερε να βάλει και τις τρεις (2/3) και ο Λαρεντζάκης κέρδισε φάουλ 3,5” πριν το τέλος.

Ο Λαρεντζάκης ευστόχησε στη μία από τις δύο, ο Μπράιαντ σούταρε από το κέντρο, αλλά δεν κατάφερε να ευστοχήσει κι έτσι ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 89-87.

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 40-33, 55-52, 73-73, 87-89
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Σφαιρόπουλος): Μπράιαντ 15 (1), Ουίλμπεκιν 25 (3), Τζόουνς 9 (1), Καλοϊάρο 6, Χάντερ 11 (10ριμπ.), Κάσπι, Ντόρσεϊ 8 (1), Ντιμπαρτολομέο, Μπλέιζερ 1, Μπέντερ, Ζίζιτς 12, Ζούσμαν
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χαραλαμπόπουλος 5, Λαρεντζάκης 13 (2), Σπανούλης, Σλούκας 21 (11ασ.), Μάρτιν 6, Βεζένκοφ 8 (7ριμπ.), Ζαν Σαρλ 8, Τζένκινς, Έλις 6, ΜακΚίσικ 10

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags